Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26669 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

03.01.2014 22:36

#26666: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Tuossa mainittiin silloin 88-maanpaossa ollut  parlamentti.  Kuinkahann tämä puoli on olemassa? "

Palestiinalaishallinto järjesti presidentinvaalit 1996, jolloin presidentiksi valittiin Jasser Arafat. Tammikuussa 2005 järjestetyssä presidentinvaalissa palestiinalaisten presidentiksi valittiin fatah-puolueen Mahmud Abbas. Lainsäädäntöä hoitamaan trarkoittu parlamentti oli määrä valita vuonna 2001, mutta al-Aksan kansannousun vuoksi (v 2000) se viivästyi vuoteen 2006.

"onko Palestiinalla   lainsäädäntö,  toimeenpano-  ja oikeuselimet olemassa? "

Palestiinassa on palveluksessa 30 000 poliisia ja lähes saman verran virkamiehiä. Sillä on mm. ja oikeuslaitos (jonka tehokkuuse ei liene niitä parhaimpia). Euroopan unioni ja Yhdysvallat antoivat huhtikuuhun 2006 asti huomattavaa rahallista tukea palestiinalaishallinnolle.

"miten sen talous on esim unwran ja muiden YK:n alaisten järjestöjen varassa?"

Hallinto ja talous eivät varmaan ole parhaalla mahdollisella tavoin hoidettuja. Suuri syy ahdinkoon ovat kuitenkin Israelin hyökkäykset ja palestiinalaisalueiden miehitys, jotka vuonna 2002 tuhosivat osan Palestiinalaishallinnon toimintakyvystä. Talous romahti lähes täysin myös vuoden 2000  Al-Aqsan kansannousun alun jälkeen. Yli 30 prosenttia väestöstä on työttömänä ja puolet elää köyhyysrajan alapuolella.

 

...mutta yhdyn siinä Virgoon, että mitä tällä on tekemistä tasa-arvoisen avioliiton kanssa? Ainoa asia, jota nämä hihhulit EIVÄT fanita Israelin valtiossa on sen suhteellisen vapaamielinen suhtautuminen homoihin.

Vastaukset


Vieras

#26672 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-03 22:56:21

EU harjoittaa kömpelöä ja läpinäkyvää ulkopolitiikkaa

Euroopan oma toiminta kuitenkin osoittaa, ettei julkaistussa direktiivissä viime kädessä ole kyseessä huoli kansainvälisen lain voimaansaattamisesta.

Bakerin tavoin Kontrovich muistuttaa monien alueen valtioiden miehittävän ja perustaneen siirtokuntia miehittämilleen alueille ilman, että EU olisi katsonut aiheelliseksi luoda erityisiä direktiivejä yhteistyön rajoittamiseksi.

”Ilmeisin esimerkki koskee Turkin miehittämää Kyprosta.
Toinen mainittava tapaus on Marokon miehittämä Länsi-Saharan alue
tai EU:n ’Lähi-idän kvartetin’ jäsen Venäjä, joka hiljattain on vallannut osia Georgiasta sekä Armeniasta Azerbaijanissa.

Yhdessäkään näistä tapauksista EU ei ole julkaissut vastaavaa direktiiviä. Ei vaikka Turkin siirtokuntatoiminta koskee Euroopan omaa aluetta.”Kontrovich on syytä huomioida, sillä hän on kansainväliseen oikeuteen erikoistunut juridiikan professori

 

Palest.kysymys on rannaton meri,  mutta jatketaanko tämä mahdollisimman suppeesti loppuun,  niin ei jää aivan kokonaan auki.  Varmaan jo kyllästyttääkin.

 

EU:n uuden direktiivin arvostelijoihin on liittynyt myös kansainvälisen oikeuden asiantuntija, tohtori Eugene Kontrovich tuoreessa kolumnissaan What the EU rules are about – and what they are not?

Hän, kuten Alan Baker, korostaa ettei Israel ole sanan missään merkityksessä ”siirtänyt” siviiliväestöään kiistellyille alueille.
”He ovat omaehtoisesti muuttaneet sinne”,

Hän korostaa, että siitäkin huolimatta, että oletettaisiin EU:n omaksuma kanta Geneven sopimuksesta päteväksi [mitä se ei Kontrovichin mukaan ole], siinäkään tapauksessa yksikään kohta kansainvälisessä laissa ”ei kiellä tai rajoita yksityisten tahojen toimintaa Länsirannalla.”

 




Eugene Kontrovichin mukaan kyse on EU:n politiikasta eikä kansainvälisestä laista. Tämän paljastaa hänen mukaansa direktiivin artiklaan 15 sisällytetty, kansainvälisen oikeuden valossa, omituinen poikkeus.

Artikla 15 nimittäin jättää direktiivin vaikutuksen ulkopuolelle sellaiset tahot, jotka ”edistävät EU:n politiikan mukaista Lähi-idän rauhanprosessia.”

Tämä poikkeusartikla paljastaa direktiivin todellisena tarkoituksena olevan Euroopan ulkopolitiikan ajamisen, ei kansainvälisen lain voimaansaattamisen. Lainkäytön olemukseen kuuluu yleisten sääntöjen soveltaminen kaikkiin vastaavanlaisiin tilanteisiin yhtäläisesti, riippumatta henkilökohtaisista mieltymyksistä. Laillisuuden vastakohta on luoda ainoalaatuisia sääntöjä yksin juutalaisvaltiota silmälläpitäen”.



Tekstit menivät  vähän hujan hajan,  temppuilee kone.  Mutta ehkä ne siitä löytyy kuitenkin. 


Koska nyt useampi kirjoittaa samasta alueesta merkkaan omaani P.






 


Vieras

#26677 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-04 08:25:41

#26669: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Tammikuussa 2005 järjestetyssä presidentinvaalissa palestiinalaisten presidentiksi valittiin fatah-puolueen Mahmud Abbas"

Kyllä ja hän on tällä hetkellä presidentti ilman mandaattia, 'presidentti omalla päätöksellään'.

Abbas valittiin tammikuussa 2005 nelivuotiskaudelle, jonka piti päättyä 9. tammikuuta 2009. Palestiinalaishallinnon perustuslain mukaan hänen seuraajakseen tulisi 60 päivän ajaksi ennen vaalien järjestämistä parlamentin puhemies, joka on Hamasia edustava Abdel Aziz Dweik, jonka Israel pidätti ja tuomitsi 36 kuukaudeksi vankeuteen terroristiseen ryhmään kuulumisesta. Abbasin sanoi kuitenkin jäävänsä presidentiksi vielä vuoden ajaksi, koska lain mukaan presidentin- ja parlamenttivaalit on järjestettävä samaan aikaan, jälkimmäiset tammikuussa 2010. Hamas ja osa lakiasiantuntijoista kiistivät Abbasin perustelut. PLO:n keskuskomitea päätti edelleen siirtää vaaleja 28. päiväksi kesäkuuta 2010 ja jatkaa Abbasin ja parlamentin toimikautta vielä tähän asti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahmud_Abbas