Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26536 Re: Re: Katson passiivin taa

31.12.2013 17:45

#26533: - Re: Katson passiivin taa

"Avioliitto on ihmiskunnan historian vanhin sopimus."

Missä mahtavat olla ne historiallliset dokumentit tuosta sopimuksesta, että se oli tuolloin aina yhden miehen ja yhden naisen liitto...? Abraham, Jaakob, David, Salomo, täytyykö listaa jatkaa...?

"Se on edelleen yhteiskunnan merkittävin oikeudellinen sopimus."

Totta. Sen takia siitä on päästä osalliseksi nekin, joita ei vielä tänään ole siihen hyväksytty.

"Avioliitto on olemukseltaan ja luomisjärjestyksen mukaan aikuisen miehen ja aikuisen naisen
välinen liitto."

Avioliitto oli ja on yhä edelleen monissa maissa olemukseltaan taloudellinen sopimus sukujen välillä. Aviopuolisoiden aikuisuudesta ei näissä sopimuksissa ollut juuri väliä. Juutalaiset morsiamet olivat tyypillisesti 12-13-vuotiaita, monissa muissa kulttuureissa vieläkin nuorempia.

"Heteroseksuaalinen aviosuhde sisältää sukupuolisuuden rikkauden ja ytimen: miehen ja naisen erilaisuudesta nousevan jännit-
teen sekä periaatteellisen mahdollisuuden yhteisiin lapsiin. Homoseksuaalisesta suhteesta sekä muista seksuaalisista poikkeavuuksista nämä puuttuvat."

Nousevat jännitteet nousevat omasta huuruisesta päästäsi, tuollaisella hölynpölyllä ei ole mitään tekemistä juridiikan kanssa. Periaatteellinen mahdollisuus lapsensaantiin on taas surkea hätäselitys sille, kun perusteet lapsensaannista edellytyksenä putosivat ikävästi jonkun muistutettua, että monet heteroparit ovat lapsettomia. Lapsia tulee erilaisissa suhdemuodoissa ja tutkimukset ovat vahvistaneet sen, että tärkeintä on vanhempien rakkaus lapsia kohtaan, ei heidän sukupuolensa.

"“Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.” Tälle perustalle on mahdotonta sovittaa kahden miehen tai kahden naisen keskinäistä suhdetta"."

Ihan kiva ohje heteroille, jolle "luonnon mukainen vietti" on tuohon suuntaan. Homoilla se on toisenlainen Lisäksi jo muinoin tämä tarkoitti myös yhden miehen ja yhden naisen Jumalankin hyväksymiä suhteita niin, että niitä oli samoilla ihmisillä samaan aikaan monta. Kehotuksella ei ole ylipäätään tässä maailmassa minkäänlaista todistusvoimaa, varsinkaan lainsäädännön kannalta. 

"Kekseliäinä ihmisinä keksinette itse liitollenne sopivan nimen. Avioliitto nimi todellakin on miehen ja naisen  välisen liiton nimi."

Meidän hiekkalaatikko, ei tänne muut saa tulla...!  Onpa sivistynyt argumentti!!

Vastaukset


Vieras

#26538 Re: Re: Re: Katson passiivin taa

2013-12-31 17:57:25

#26536: - Re: Re: Katson passiivin taa 

Et vielä maininnut yhtään nimiehdotusta...? Pariliittoa on jo aikaisemmin väläytetty...

Kekseliäinä ihmisinä keksinette itse liitollenne sopivan nimen. Avioliitto nimi todellakin on miehen ja naisen  välisen liiton nimi.