Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26335 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Isä Jumala ja Poika

23.12.2013 11:05

#26334: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Isä Jumala ja Poika

"He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta "

Tässäpä lista asioista, joista täällä on viljalti esimerkkejä - nimenomaan lähimmäisenrakkautensa kadonneitten uskisten keskuudessa, jotka ylpeilevät muut ohittavansa taivaan portilla ja katsovat oikeudekseen ottaa Jumalan roolin toisten tuomitsemiseen, joskin jo täällä ajassa. Totuuksien tahallinen väärentäminen on osalle heistä tullut toinen luonto oman uskonnollisen agendan propagoimisessa. Murhia tämän palstan uskikset eivät sentään ainakaan tietääkseni ole harrastaneet, mutta sen osuuden kuvauksesta täyttävät uskonveljet rapakon takana. Ja jos nämä ihmiset toista ihmistä noin vihaavat, ei se Jumalan rakastaminenkaan taida ihan aidointa ja toivottavampaa laadultaan olla.

Palatakseni Sodoman synteihin, ylpeydestä johtuva Jahven palvomattomuus tuskin oli pääsyy hänen kostoonsa, muutenhan hän olisi tallannut tasaiseksi lähes kaikki muutkin kaupungit - Jahvea ei taidettu tuolloin vielä monessa edes tuntea. Sen sijaan tuo "kauhistus" ja tyttäret toistuvat VT:ssä  paheksuttavana teemana, jossa nuoret naispapittaret harrastavat eroottisia uskonnollisia riittejä.

Vastaukset


Vieras

#26336 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

2013-12-23 12:59:03


Vieras

#26339 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sodomasta

2013-12-23 17:48:39

#26335: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Isä Jumala ja Poika

Erotessaan Aabrahamista Loot asettui Sodomaan asumaan, vaikka paikka jo silloin oli synneistään kuuluisa. Eelamin kuningas Kedorlaomer ryösti Sodoman muiden viisiliiton kaupunkien ohella, mutta Aabraham pelasti Lootin läheisineen. Myöhemmin Jumala hävitti Sodoman ainakin 3 muun kaupungin ohella niiden suuren pahuuden vuoksi, todennäköisesti maasta purkautuneella palavalla asfaltilla ja rikillä. Sooarin kaupunki sekä Loot molempine tyttärineen säästyivät. (Aapeli Saarisalo, Raamatun Sanakirja, sivu 458)