Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24938 Re: Re: Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

17.11.2013 20:55

#24931: - Re: Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

Tämän tosiasian osoittaa selkeästi esimerkiksi YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen – joka perustavalla tavalla ilmaisee länsimaista oikeusajattelua, oikeustajua ja käsitystä ihmisoikeuksien sisällöstä – artikla 16 http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin, joka määrittelee avioliiton solmimisen ihmisoikeudeksi:

”1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojeluun.”

Tässä artiklassa määritellään ihmisoikeudeksi nimenomaan niin sanotun perinteisen heteronormatiivisen ja monogaamisen avioliiton solmiminen ja perinteisen perheen perustaminen. Avioliiton solmiminen ja perheen perustaminen liittyvät toisiinsa juuri siksi, että avioliitto perustuu kahden vastakkaisen sukupuolen edustajan kokonaisvaltaiseen toisiinsa liittymiseen, joka mahdollistaa orgaanisesti lasten hankkimisen eli perheen muodostumisen.

Artiklan mukaan tällainen perinteinen perhe on ”yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa…” ja juuri tällaisena valtion tulee perhe-instituutiota suojella ja tukea. Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen avioliitto-artikla ei anna minkäänlaista oikeutusta radikaalin feminismin, homoseksuaalisuuden hyväksymisen ja perinteisen avioliiton ohjelmallisen hylkäämisen agendalle.

Tosiasia on se, että arvokonservatiivinen kristitty voi puolustaa ja puolustaa tätä Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen artiklan sisältöä rehellisesti ja avoimesti ja täysin vailla tekopyhää kaksinaismoralismia, kun taas – hämmästyttävää kyllä – sekä Elina Vuolan kaltaiset punavihreät vaikuttajat http://www.maailmankuvalehti.fi/artikkelit/11047 että muslimit ja varsinkin islamistit ovat käytännössä samalla puolella vastustaessaan mainitun artiklan keskeisiä sisältöjä.

 

Missä kohdassa YK.n julistuksessa mainitaan että esim. kaksi miestä tai naista ei voisi solmia avioliittoa?

Tuo Elina Vuolan syytteleminen ja nimitteleminen kertoo kyllä todella paljon kirjoittajan niin "tutkijan" taustasta. Todella tieteellistä ja tutkimuksellista kirjoitusta!

Vastaukset


Vieras

#24942 Re: Re: Re: Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

2013-11-17 21:00:53

#24938: - Re: Re: Re: YK:n avioliitto-artikla suojelee perinteisen avioliiton määritelmää

Ei sellaista tarvitse sanoa, jota ei voi tehdä ja mikä on itsestäänselvyys! Tulisi aika pitkä rimssu.