Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24796 Kumoa sitten nämä tutkimukset!

15.11.2013 17:43

#24794: - Re: Kiinnittymisestä ja kiintymisestä enemmän

http://www.aacap.org/AACAP/Families_and_Youth/Facts_for_Families/Facts_for_Families_Pages/Children_with_Lesbian_Gay_Bisexual_and_Transgender_Parents_92.aspx

 

http://www.queerty.com/study-lesbians-make-great-parents-world-is-round-20121101/

What effect does having LGBT parents have on children?

Sometimes people are concerned that children being raised by a gay parent will need extra emotional support or face unique social stressors.Current research shows that children with gay and lesbian parents do not differ from children with heterosexual parents in their emotional development or in their relationships with peers and adults. It is important for parents to understand that it is the the quality of the parent/child relationship and not the parent’s sexual orientation that has an effect on a child’s development. Research has shown that in contrast to common beliefs, children of lesbian, gay, or transgender parents:

  • Are not more likely to be gay than children with heterosexual parents.
  • Are not more likely to be sexually abused.
  • Do not show differences in whether they think of themselves as male or female (gender identity).
  • Do not show differences in their male and female behaviors (gender role behavior).

Vastaukset


Vieras

#24799 Re: Kumoa sitten nämä tutkimukset!

2013-11-15 19:19:23

#24796: - Kumoa sitten nämä tutkimukset!

En oikein ymmärrä miksi haluaisit minun kumoavan näitä tutkimuksia ainakaan tässä yhteydessä (kuten tuolla jo aiemminkin). En ole koskaan väittänyt, etteivätkö homoseksuaalit voisi olla hyviä lastenkasvattajia. Se pieni kaikenkaikkinen otos, jonka tutkitut homojen kasvattamat lapset tänä päivänä vielä muodostavat, on tietenkin tieteellisestä katsantokannasta kovin suppea, ja kuten alemmassa linkissäkin todetaan, ne homoperheet tai yksilöt, jotka lapsia ovat kasvattaneet, ovat olleet asiaan paneutuvia ja tehneet sitä omakohtaisen motivaation siivittäminä ("These kids were planned and their lesbian mothers were very engaged in  parenting."). Toki sellaisissa oloissa varttuu myös pääsääntöisesti eheitä lapsia, kuten olen itsekin korostanut.

Sitä en koskaan ole itsekään epäillyt, että homoperheissä kasvaneet lapsista tulisi yhtään sen suuremmalla todennäköisyydellä homoja kuin heteroperheissäkään. Seksuaalinen ahdistelu on puolestaan enempi sosiaalinen ongelma, joten se jääköön tässä yhteydessä omaan arvoonsa. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, millä mittarilla tai asteikolla, ja miltä pohjalta on todennettu sukupuoli-identiteetti tai sukupuolinen käyttäytyminen, joihin yllä mainitut väitteet perustuvat ("Do not show differences in...").

Nimenomaan heteroperheissä syntyy ja varttuu myös lapsia, joiden sukupuoli-identiteetti ja sukupuolinen käyttäytyminen on eri tavoin oletetusta poikkeavaa tai yksilön fyysisestä sukupuolesta eroavaa. Kaikista heteroperheen lapsista nämä edustavat toki melko vaatimatonta prosenttia (myös homot syntyvät ja varttuvat pääsääntöisesti heteroperheissä). Kuitenkin nykyiseen suhteellisen pieneen homoperheiden määrään verrattuna epäterveeltä pohjalta lapsiaan kasvattavia heteroperheitä on runsaasti.

Asian ydin ei siis ole nykyisissä homoperheissä, vaan nykyisissä heteroperheissä, ja niiden kasvatuksellisessa miljöössä. Tietenkin voi ja kannattaakin kysyä, mitä tapahtuu, jos kaikille homoille myönnetään avoimen adoption kautta mahdollisuus osallistua lasten kasvatukseen. Ne, jotka todella ovat halunneet lapsia, ovat lapsia hankkineet silloinkin, kun siihen ei ole yhteiskuntatasolla kannustettu, ja ovat silloin luonnollisesti myös antaumuksellisia kasvattajia. Jos "kuka tahansa" saa oikeuden ottaa lapsia kasvatettavakseen, tuleeko se innostamaan myös niitä hankkimaan lapsia, joilla siihen ei ole yhtä suurta paneutumisen intoa ja pätevyyttä? Yhteiskunnallisesti kun olisi sen sijaan järkevämpää pitää huolta siitä, että myös heterot ottaisivat lasten kasvatuksen enempi lasten hyvinvoinnin ja terveen kasvun kannalta.

Nämä homoperheiden kasvatustutkimukset eivät siis oikeastaan todenna muuta kuin että asiaan omistautuva kasvatus kantaa hyvää hedelmää, oli kasvattajana kuka tahansa.