Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Valitse nimimerkki

#23635 Re: Re: Re: Re: tasa-arvo?

31.10.2013 18:13

#23619: On kirjoitettu - Re: Re: Re: tasa-arvo?

Oletpa aikamoinen venkoilija. Vanha liitto sisältää lähtökohtaisesti ankarampia säännöstöjä kuin uusi. Paavali käsittelee tätä asia paljon ja suodattaa sieltä olennaisia lakeja inhimillisempään suuntaan. Jeesuskin sanoi, ettei mitään lakia ole tullut kumoamaan, vaan kehottaa lukemaan ja tulkitsemaan niitä rakkauden kaksoiskäskyn kautta. Missä kohdassa Uutta testamenttia tuomitaan vanhan liiton aikaiset polygamiat nimenomaan polygamian takia?

"Raamatun Sanan  pohjalla olevat ovat lujalla pohjalla..vaikka tässä ajassa näennäisesti tappio tulisikin niin on olemassa myös iankaikkusuus ja siellä viimeistään puntit tasataan."

Olenko tuossa jälleen kerran havaitsevinani perususkislaisen lähimmäisenrakkauden.... eiku vahingonilon, joka kyllä taitaa olla hieman ennenaikainen....?

Fiilis on vähän sama kuin katkerassa työväenlaulussa: "Vielä tulee aikajolloin veri punnitaan, suolet irti kiskotaan ja per...e tervataan!"

 

Vastaukset


Vieras

#23649 Re: Re: Re: Re: Re: tasa-arvo?

2013-10-31 19:04:09

#23635: Valitse nimimerkki - Re: Re: Re: Re: tasa-arvo?

Jospa minäkin 'ulkopuolisena tarkkailijana' kirjoitan muutaman rivin tästä. Asiat näyttävät menevän solmuun, koska eri kirjoittajilla on täysin erilaiset katsantokannat samasta asiasta.

Ei todellakaan VT:n useilla vaimoilla ole mitään tekemistä enää nykyhetken kanssa. Mutta tuolloin VT:n aikana tilanne oli vielä tuollainen. Kyllä esimerkiksi tässä vaimoasiassa UT:n puolella on voimassa olevat systeemit. Tämä on hyvin selvä juttu. Sori vaan mutta näin on.

Tuosta vahingonilosta vaan sen verran, että iankaikkisuusasia ja viimeinen tuomio kuuluvat kristinuskon sanomaan. Ne kuuluvat minunkin hengelliseen ajattelutapaani Raamatun mukaisesti. Uskon, että on olemassa myös viimeinen tuomio. En usko siihen siksi, että haluaisin sillä vahingoittaa joitakin ihmisiä tai että olisin joillekin vahingoniloinen. Päinvastoin, kristilliseen elämään kuuluu se, että haluan myös lähimmäiseni parasta, ei siis vahingoniloa. Vielä haluan tietysti korostaa väärinkäsitysten välttämiseksi, että uskominen Kristukseen on tietysti vapaaehtoista. Itse uskon Häneen mielelläni. Kukin ajattelee omalla tavallaan ja riitely asioista on turhaa.