Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#22165

08.10.2013 17:34

Uskis kokee olevansa alakynnessä siinä vaiheessa kun täytyy ottaa jokin irrallinen jae vahvistukseksi ymmärtämättömille sävyllä kohtahan nähdään mitä teille jumalattomille käy. Siinä kohtaa ihminen rupeaa ottamaan Luojan roolia tietämällä sellaista mistä ei tiedä todellisuudessa paljoakaan. Se on puolustusmekanismi jossa pelon kautta on nostettava nyrkit pystyyn koska oma turva on uhattuna. Entä jos asiat ovatkin toisin, entä jos kaikki silti ovat samalla viivalla vaikkeivat tukeudu historiaan.
Perisynnin näkemys voisi hyvinkin olla seuraavanlainen;
Jos oletaan että on täydellisyys=rakkaus. Ihminen on vapaasta tahdosta halunnut valita kokemisen täydellisyyden sijaan, aikojen alussa. Perisynniksi kutsutaan sitä putoamista täydellisyydestä. Jälleenelämisevoluution kautta ihminen riisuu kerta toisensa jälkeen perisynnin vaatteita löytääkseen takaisin kotiin johon kaikilla on lopulta perillepääsy. Entä jos elämät eivät olekaan lineaarisia elämiä vaan kaikki tapahtuu tässä ja nyt, kangastuksena. Ehkä elämä ja unet ovat kangastuksen heijastumia kunnes heräämme yhtälailla tässä ja nyt täydellisyydessä. Täydellisyyden palanen on ydinsielumme josta osa heijastumaa elää kehossamme. Tätähän kutsutte kristillisyydessä Pyhäksi Hengessä. Henki on puhallettu kehoomme näin ikään myös rakkaudesta. Koko kolminaisuuden idea perustuu siihen samaan eikä johonkin erilliseen itsemme ulkopuolella. Mitään ei ole olemuksemme ulkopuolella. Kaikki on tässä ja nyt.
Mikään ei ole todistettavissa mutta se on tätä päivää, sitä mitä meidän halutaan nähdä, kolikon nykypäiväinen puoli. Kelle muulle teet lopulta väkivaltaa asenteillasi kuin itsellesi sillä vaikka ihminen on mitä mieltä tahansa ei se estä heräämistä muuta kuin itseltään.

Vastaukset


Vieras

#22168 Re:

2013-10-08 18:13:14

#22165: -

 

lainataksilla taivaaseen:

taisin lainata Parasen Tusia,  jolla taas sattui olemaan sana oikeaan saumaan:

Yhtäläisesti en näe vikaa tai mitään epärehellistä siinä, että uskonnollisesti motivoitunut ihminen perustelee näkemyksiään sekulaarissa yhteiskunnallisessa keskustelussa yleisiin järkisyihin ja todistusaineistoon vedoten, eikä ensi sijassa Raamatun jakeita lainaten.
Sellainen totuuteen pyrkiminen sitä paitsi nousee vallan luontevasti kristillisestä maailmankatsomuksesta, jonka mukaan järjellinen Jumala on luonut koko maailman lainalaisuuksineen, siitä kumpuavan todistusaineiston ja ihmiset järjellisiksi ja totuuteen pyrkiviksi, olennoiksi.

Synnistä johtuvan itsepetostaipumuksen vuoksi tarvitaan avointa ja kriittistä poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua, johon kaikki maailmankatsomukset saavat antaa panoksensa. Vain siten voidaan palvella yhteistä hyvää.



Vieras

#22171 Re:

2013-10-08 18:36:47

#22165: -


Mielestäni täällä tilanteet,  joissa uskovainen on nostanut nyrkit pystyyn, on sellaisen tilanteen jatkumo,  jossa edellä on asianomaiselle vastattu nöyryyttävällä ja toista osapuolta halveksivalla ja erityisesti naurettavaksi tekevällä tavalla,  joten tilanne on mielestäni ymmärrettävä.  Ja näitä tilanteita on ollut todella paljon,   pikemminkin jatkuvasti kuin toisinaan.  Kuinka kauan olet seurannut tätä palstaa?

Jälleensyntymisevoluutio ei taida onnistua sen paidan riisumisessa.  Uskon että tämä käsitys perustuu aika pinnalliseen syntikäsitykseen.  Ihmisen turmelus on kr.opin mukaan paljon syvempi.  Se on kirotun tila,  jossa sitkeäkään pyrkimys ei tuota toivottua tulosta.    TAHTO MINULLA KYLLÄ ON,  muttei voimaa sen tekemiseen,  - Pyhä Paavalkin sen jo san!



-kaikilla on lopulta perillepääsy.
- elämät eivät olekaan lineaarisia elämiä vaan kaikki tapahtuu tässä ja nyt, kangastuksena.
- Ehkä elämä ja unet ovat kangastuksen heijastumia kunnes heräämme yhtälailla tässä ja nyt täydellisyydessä. -        --      - Täydellisyyden palanen on ydinsielumme josta osa heijastumaa elää kehossamme.

Tätähän kutsutte kristillisyydessä Pyhäksi Hengessä. Henki on puhallettu kehoomme näin ikään myös rakkaudessa.

Kristillinen usko menee toisin,  juuri siksikin tarvitsemme luotilankaa = Sanaa