Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#22081 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

06.10.2013 16:05

#22074: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä 

 Kelaapa taaksepäin  #21998 asti, niin ehkä tuon kirjoittajan pointtikin sulle valkenee:

”Tässä homoliittoasiassa on aivan sama uskooko näihin gallupeihin vai horoskooppiin. Molemmilla on sama totuusarva (+ - = 0). Toisin on asia sen sijaan esim. vaaligallupeissa, joiden avulla pystytään melko tarkasti arvioimaan esim. ihmisten äänestyskäyttätymistä monien menneiden vuosien aikana kerättyjen tietojen perusteella, ja tältä pohjalta myös aika hyvin ennakoimaan tulevaa äänestystulosta.”

Vaaligallupit ovat ≠ kuin homoliittogallupit. BONJAATSÄ?

Vastaukset


Vieras

#22084 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

2013-10-06 16:41:09

#22081: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei heikennyksiä

"Vaaligallupit ovat ≠ kuin homoliittogallupit. BONJAATSÄ?"

Jos viittaat(te) siihen, että gallupin tilaaja oli tasa-arvoisen avioliittokanpanjan organisaatio, niin pieleen menee tuokin vihjailu. Taloustutkimus ei mainettaan pilaisi tekemällä tässä asiassa erityisen johdattelevia kysymyksiä tai suuntaisi otantansa Setan liittokokoukseen.

Gallup sisälsi yksinkertaisen kysymyksen:

Tasa-arvoinen avioliitto tarkoittaisi, että myös samaa sukupuolta olevien oikeudesta avioliittoon säädettäisiin avioliittolaissa ja rekisteröidystä parisuhteesta luovuttaisiin. Laki ei kuitenkaan velvoita kirkkoa vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, sillä lakimuutos koskisi voimaantullessaan vain maistraatissa suoritettavaa vihkimistä. Kannatatteko tällaista avioliittolakia?

 

Tutkimuksessa haastateltiin 1006:ta henkilöä vaaligallupien otosten ollessa 1000-3000. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen ja talouden koon mukaan kohderyhmää edustavaksi.

Haastattelut tehtiin Taloustutkimus Oy:n valvotusta puhelinhaastattelukeskuksesta Helsingistä.

Atk-tulostus on tehty Taloustutkimus Oy:n laitteistoilla ja ohjelmistoilla. Tulostuksessa on käytetty
t-testiä, joka testaa kunkin taulukoidun taustamuuttujan kohdalla, poikkeaako tulos muista vastaajista enemmän kuin mitä satunnaisvaihtelun osuus on.

Tutkimuksen virhemarginaali on noin ±3 prosenttiyksikköä 95 prosentin luottamustasolla. Se tarkoittaa, että jos tehtäisiin sata erillistä tutkimusta, niistä 95 tuottaa tuloksen, joka on kyseisen virhemarginaalin sisällä.

Virhemarginaali kertoo siitä, millaisia riskejä otantasattuma aiheuttaa tulosten yleistettävyydelle – otokseen saattaa valikoitua liian suuri tai pieni osuus tietyllä tavalla ajattelevia ihmisiä. Tällaisten vääristymien mahdollisuutta pyritään välttämään poimimalla vastaajat kiintiöiden mukaan ja täysin satunnaisesti: periaatteessa kenellä tahansa kohdejoukkoon kuuluvalla on yhtä suuri todennäköisyys tulla valituksi vastaajien joukkoon.

Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien kohdalla luvut eivät ole vertailukelpoisia, koska kyselyyn vastanneista on puolueiden kannattajia liian vähän.