Uusia oikeuksia sosionomiopiskelijoille!

Kommentoitu viesti

Mikko

#41 Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon suorittaneille

13.05.2011 01:30

#40: - Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon suorittaneille

Jälleen kiitän palautteesta. Tarkoitukseni ei ollut yrittää loukata vaan vastasin kommenttiisi sen edellyttämällä tasolla. Kommentini kannattaa osittain tulkita huumorilla. Samoin minäkin tulkitsen sinun kommenttejasi. Ilmeisesti olet fiksu ihminen poiketen joistakin kommentoineista, joten en ymmärrä miksi olet niin hyökkäävä. Tämä meidän välinen asiamme on nyt kuitenkin käsitelty, koska en halua käydä tällaista keskustelua pidempään kasvottomana internetissä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista keskustella kasvotusten. Ikävä kyllä vaikuttamisprojektin tiedotustilaisuus on jo pidetty. Muuten olisin kutsunut sinut sinne.

Euroopassa Suomea lukuunottamatta sosiaalityöntekijän pätevyys edellyttää sosiaalialan bachelor eli kandidaatti tason tutkintoa, jollainen sosionomi on. Tämä on fakta. En ole tutustunut sen tarkemmin opintosisältöihin ulkomailla, mutta tutustu sinä ihmeessä ja kerro, vastaavatko ne suomalaisia.

Ilmeisesti olet tyytyväinen valitsemaasi alaan, mikä se sitten ikinä onkaan. Tahtoisin kuitenkin tietää, miksi suhtaudut tähän sosiaalialan kysymykseen näinkin palavasti. Se ei kuitenkaan ole merkittävää adressin kannalta. Kommenttisi ovat kuitenkin hyviä, koska ne kasvattavat omaa uskoani tähän adressiin ja omaan ammatinvalintaani.

Lapsena jaoin erään tuttavani vaalimainoksia pientä korvausta vastaan. Voisiko tämän tulkita vaikuttamistyöksi, josta saa rahallista tunnustusta ;)

Vastaukset


Vieras

#42 Re: Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon suorittaneille

2011-05-13 02:22:03

#41: Mikko - Re: Re: Re: Re: En kannata sosiaalityöntekijän tehtävän avaamista YAMK-tutkinnon suorittaneille

 

Voimme keskustella asiasta vaikka oluen merkeissä jos haluat. Yleensä tykkään ottaa kaikki henkilöönmenevät kommentit päin naamaa, enkä todellakaan arvosta ihmisiä jotka puhuvat selän takana. Olen samaa mieltä kuin Juuso, aukesikohan arkkusi vähän liikaa ja vielä perusteettomasti? Se, että pidät asiayhteydestään irroitettua lausetta loukkauksena, on sinun henkilökohtainen tragediasi, ei minun. Sosionomeilla kun ei ole edelleenkään osaamista sosiaalityöntekijän tehtäviin, ja siksi koulutus tosiaan kestää sen viestissä 33 mainitut viisi vuotta. Vrt. onko lääkärillä mitään osaamista toimia bussikuskina? Ei ole.  Se, että vilkaisin TAMKin sosiaalialan ja oman yliopistoni sosiaalityön opinto-oppaita, vain vahvisti näkemystäni. Toki kannattaa huomioida olenko kommentoinut sosionomien tarpeesta tai työtehtävistä mitään, johan viestissä 34 mainitsin duaalimallin relevanssin.

Vertaat eurooppalaista koulutusjärjestelmää suomalaiseen, muttet huomioi ollenkaan mitä eroa näillä on. Bachelor-tutkinto on todella monissa maissa se ns. yleistutkinto, ja sillä tutkinnolla hakeudutaan työelämään. Suomessa taas "kukaan" ei jää kandidaatiksi, vaan se yliopistollinen yleistutkinto on maisteri. Siitä tämäkin ero johtuu.

En tietääkseni suhtaudu tähänkään kysymykseen mitenkään palavasti, kunhan totesin ääneen sen faktan ettei teillä ole vaatimuksenne tueksi mitään konkretiaa. Olen pettynyt jos kommenttini kasvattavat uskoasi tähän adressiin, tämähän on äärimmäisen huono adressi. Ette kerro muuta kuin vaatimuksenne, perustelut unohtuvat. Kysytte vain miksi ei, vaikka vastauksen pitäisi olla äärimmäisen selvä kaikille. Koulutuksen tarkoitus on opettaa jotain, ja sosionomeille ei opeteta samoja asioita kuin lastentarhanhoitajille tai sosiaalityöntekijöille. Jos koulutusta muutetaan, se on eri asia. Suotavaa olisi kuitenkin miettiä tällaisen muutoksen tarvetta, miksi sosiaalityöntekijöitä tulisi kouluttaa kun sosiaalityöntekijöitä koulutetaan jo? Aloituspaikkamäärän lisääminen olisi oikea ratkaisu lisätä sosiaalityöntekijöiden määrää, uuden koulutusjärjestelmän luominen ei.

Hallintotieteiden maisterin pätevyydestä kommentoitakoon, että mikäs onkaan se laissa asetettu pätevyysvaatimus kunnanjohtajaksi? Aivan, sellaista ei ole.  Esimiestehtävät eivät vaadi sitä, että osaisi tehdä alaisensa työt. Minä en olisi kykenevä tekemään kenenkään alaiseni hommia siinä laajuudessa kuin he tekevät, tarvittaessa kyllä pystyn sijaistamaan, avustamaan ja neuvomaan, mutta asiantuntemukseni on omassa työssäni, ei heidän töissään.