naimalakko

Kommentoitu viesti

Yksi ääni meni muualle

#308 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loogisesti sannavain,

11.05.2011 02:20

#299: sannavain -  Vastaan, jos viestiäni siteerataan, mutten viitsi väittää kahdella raiteella. 

Samat sanat. Kun kirjoittelen, tulee siinä tuotua myös omaa ajattelua samasta aiheesta, oli se sitten käsitelty jossain kolmestasadasta viestistä tai ei. Olisi hienoa, jos kaikki tarkistaisi, onko jotain jo sanottu ja kumottu, mutta kun tämä on venynyt jo Dostojevskin Rikos ja rangaistus mittoihin keskimäärin heikommilla kirjallisilla lahjoilla kirjoitettuna ja ainakin ilman sitä punaista lankaa, pidän ihan hyvänä ajatuksena todeta ajatuksiani jos vaikka joku ei olisi sanonut niitä. Jos haluat kommentoida, luen mielelläni ja vastaankin.

"Sittemmin kirjoittelusi nytkähti rikkinäinen gramofoni"

Ai huomasit sen? Yritin vaivihkaan jankata, mutta ei siitä näköjään tullut mitään... PISTE omiin kommentteihin minulla on perusteet PISTE ... tulitko huomanneeksi oman grammarisi acid jazziin sointuvaa sävyä? (http://en.wikipedia.org/wiki/Acid_jazz)

Mitenkään väheksymättä perhettäsi itse tarkoitin sitä perhettä, joka kansainvälisestikin todetaan "Family": "In most societies it is the principal institution for the socialization of children." Eniten tuolla viittauksella kuitenkin vastasin siihen, että avioliito lailla toistaiseksi säädetään lapsiperheestä. Lakia ei ole vielä uudelleen kirjoitettu. On yhteiskunnallinen ratkaisu säätää siitä muuta, mutta ymmärtäisin, että yhteiskunta haluaa pitää kulttuurin ja järjestyksen avioliittolain osalta nykyisen kaltaisena perhelakina. Itse ainakin haluan.

"Tässä adressissa tasa-arvoisella avioliittolailla viitataan"

Avioliittolakikin on tasa-arvoinen ja tasa-arvo on aika selkeästi määritelty laissa. Sukupuolineutraali ei ole yhtäkuin tasa-arvo, jolloin tasa-arvon käyttäminen siinä merkityksessä varmasti aiheuttaa tällaisessa keskustelussa turhaankin kärjistyviä väärinkäsityksiä. Jokainen ihminen on tasa-arvoinen, mutta kukaan ei ole neutraali. Pihvin oletetaan olevan mehukas, kun salaatin kuuluu olla raikas. Molemmista saa huippuruoan, mutta .

"Vaihteeksi ihan freesiä kommentointia, joka nais- ja miesparien perheiden vähättelyn sijaan iskeekin lapsettomia heteroperheitä vastaan. Nousset tältä osin tulisesti barrikadeille avioliittolain muutosten puolesta."

Vahvasta ironiastasi näkee, että ymmärsit, mitä tarkoitin.

Ongelma yhteiskunnassa on, että kun joku tehdään sallituksi, se on sallittu lain äärilaitoja myöten ja esittämäsi laki tulisi väkisin aiheuttamaan lieveilmiöitä, joista lapset kärsivät. En näkisi mitään ongelmaa, jos perhelakia laajennettaisiin, kun rajaus olisi biologisten lasten vanhemmuus. Adoptio on jo nykyisellään kaupallista toimintaa. Kaikessa kaupallisuudessa tuloksenteko nousee ykkösasiaksi ja usein tavoite on vain se helpoin tuotto. Siinä olet ironiastasi huolimatta oikeassa, että olisin valmis iskemään monia adoptiota haluavia heteroperheitä vastaan. On paljon sijoituslapsia, joille ei löydy kotia, kun halutaan hakea oikeanlaisia lapsia siitä "paremmasta" valikoimasta. Adoptiota, kilpailusäännöksiä tai kaupallisuutta olisi lasten osalta rajattava, mutta kokoajan lain rajoja etsiessä edetään sinne heikommalle suunnalle ja vakiintuu käytäntöjä, joista tulee yleisesti hyväksyttyjä. Jos heikompien asioita ei saateta ensin kuntoon, on väärin lähteä ajamaan uusia väljennyksiä, jotka johtavat heidän aseman heikkenemiseen.

Vastaukset

sannavain

#309 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loogisesti sannavain,

2011-05-11 18:37:36

#308: Yksi ääni meni muualle - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Loogisesti sannavain,

”pidän ihan hyvänä ajatuksena todeta ajatuksiani jos vaikka joku ei olisi sanonut niitä.”

Katsoit jo tovi sitten, että avioliiton tarkoitus on perheen perustaminen, ja että ”ei kenelle tahansa, joka ei luontaisesti kykene saamaan lapsia voi antaa automaattista mahdollisuutta saada lapsia.” Näitä samoja teemoja on pyöritelty jokseenkin jokaisessa viestissäni, olkoonkin että puheena on lähinnä ollut eräs tietty biologinen peruste BP ja whatnot. Uusimmassa viestissäsi tiivistit perustelusi sanaan "PISTE". Olen kuullut vakuuttavaampaakin puolustelua.

”Mitenkään väheksymättä perhettäsi”

Mitenkään väheksymättä kuitenkin väheksyit?

”itse tarkoitin sitä perhettä, joka kansainvälisestikin todetaan ‘Family’: ‘In most societies it is the principal institution for the socialization of children.’”

Jos haluaa tukeutua perusteluissaan Wikipediaan, voi hyödyntää sanakirjan suomenkielistäkin artikkelia. Siinähän todetaan seuraavaa: ”Perheen muodostavat yhdessä asuvat avioliitossa tai avoliitossa olevat tai parisuhteensa rekisteröineet henkilöt ja heidän lapsensa, jompikumpi vanhemmista lapsineen sekä avio- ja avopuolisot sekä parisuhteensa rekisteröineet henkilöt, joilla ei ole lapsia”. Myöhemmin todetaan: ”Perheen yksiselitteinen määrittely on osoittautunut ongelmalliseksi kaikilla yhteiskunnan toiminnan tasoilla ja perhe onkin jatkuvan määrittelykamppailun kohde. Käsitteenä perhe on normisidonnainen ja liittyy vallankäyttöön.”

”avioliito lailla toistaiseksi säädetään lapsiperheestä.”

Lähipiiriini kuuluu vanha aviopari, joka yrityksistä huolimatta jäi lapsettomaksi, kaksi tahoillaan eronnutta ja sittemmin keskenään avioitunutta, jotka eivät hankkineet yhteisiä lapsia, sekä naispari, jolla on kaksi lasta. Ainakin kaksi ensimmäistä pitäisi kai pakottaa avioeroon. Kolmas ei ilmeisesti ole lapsiperhe ollenkaan.

”Lakia ei ole vielä uudelleen kirjoitettu.”

Joskus ennen 1920-luvun loppua avioliittolaki varmaan olikin aito perhelaki. Nykyään se on säädös, jonka avulla kaksi aikuista ihmistä voi sitoutua toisiinsa juridisesti ja taloudellisesti paitsi siten, että sitoutuminen on tasa-arvoista, myös siten, ettei heille ole asetettu minkäänlaista velvoitetta, kehotusta tai toivetta biologisten jälkeläisten tuottamiseen. Juna siis meni jo.

”Ongelma yhteiskunnassa on, että kun joku tehdään sallituksi, se on sallittu lain äärilaitoja myöten.”

Mitä tarkoitat lain äärilaidoilla?

Jos lapset kärsivät nykyisten adoptiosäännösten takia, lapseksiottamista koskeva lainsäädäntö on arvioitava uudelleen ja kumottava oikeudet heteropareilta. Nais- ja miesparit hakevat ainoastaan samanarvoista kohtelua kuin mistä heteroparit nauttivat. Jos adoptiolakia muokataan rajoittavammaksi, sopisi hedelmöityshoitolakia sitten parantaa edelleen sekä pohtia sijaissynnyttäjäjärjestelyistä esimerkiksi miespareille tai itsellisille miehille.