Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#21113 Re: Valinnan logiikkaa...

21.09.2013 11:41

#21074: res.matr. - Valinnan logiikkaa... 

"Kovin pitkälle asiaa ei selitä sekään näkemys ,jonka mukaan homous olisi ´valinta´. Sitähän täällä on homouden syyksi esitetty jo vaikka ties  kuinka monta kertaa.Sitä väitettä vain  on mahdotonta todistaa paikkansapitäväksi."

Onko sitten homoseksuaalisuus synnynnäistä? Tästä ei toistaiseksi ole mitään näyttöä:

”Läpimurtoa homoseksuaalisuuden tieteellisessä selittämisessä ei ole edelleenkään tapahtunut. Viime vuosina julkaistut alkuperäistutkimukset ja katsaukset viittaavat päinvastoin siihen, että sukupuolisen suuntauksen biologisessa selittämisessä on ajauduttu innostuksesta näivettymiseen … Seksuaalinen suuntautuminen voi myös muuttua tai painottua ajan kuluessa … Kylmästi on todettava, että homoseksuaalisuutta biologisoivat tutkimukset ovat yllättävän usein väärennöksiä … Periytyvyyteen uskovien päättelyketjussa on suuria teoreettisia aukkoja. Mahdollisuuksia on niin paljon, että homogeenistä puhuminen on pelkkää tieteisuskoa.”  (Aivotutkija, neurologian dosentti Markku T. Hyypän kommentti kirkon Yhteysliikkeen toimesta julkaistussa kirjassa "Synti vai Siunaus")

Vastaukset


Vieras

#21114 Re: Re: Valinnan logiikkaa...

2013-09-21 12:02:26

#21113: - Re: Valinnan logiikkaa...

 

Jopa on viittaus. Selvästikään et ole lukenut tuota Martti Nissisen ja Liisa Tuovisen toimittamaa kirjaa laisinkaan, sillä Hyypän kirjoitus ei ole "kommentti", vaan artikkeli kyseisessä kokoomateoksessa. Olet kopioinut tuon katkelman kristofasismin suurmestarin Pasi Turusen blogista tai jostain muusta Internet-lähteestä.

Todellisuudessa Hyyppä huomauttaa artikkelissaan, ettei kaikki synnynnäinen ole geneettistä.

 

 

 

 

 


Vieras

#21115 Re: Re: Valinnan logiikkaa...

2013-09-21 12:07:15

#21113: - Re: Valinnan logiikkaa...

On näyttöä sille, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole opittua ainakaan perinteisessä mielessä. Sen biologinen periytyvyys on hämärän peitossa eikä yhdenkään yksittäisen mekanismin ole todettu selittävän ilmiötä. Yhteys voi olla tavalla tai toisella hormonaalisiin asioihin, joiden aiheuttaja voi vaihdella. Yksi vielä vaikeasti tutkittavissa oleva asia on epigeneettinen selitys, joka perustuu geenin aktivaatioon, ei tavanomaiseen perinnöllisyyteen.

Seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolidentiteetti voivat muuntua jossain määrin elämän aikana. Se ei tarkoita yleensä todellista siirtymistä umpihomosta umpiheteroksi - kuten Amadeus valehtelee itselleen tapahtuneen. Vaihtelu on voimakkainta biseksuaaleilla ja toisaalta transsukupuolinen voi kokea tuon tilan pakottavuuden vasta myöhemmällä iällä.

On ihan toinen asia, mitä tällä kaikella on tekemistä tämän keskustelupalstan kanssa. Vaikka homous olisi valinta (mitä se siis ei ole....), sen ei pitäisi kuulua muille ihmisille pätkänkään vertaa. Siitä pois pelottelu on uskonnollista henkistä väkivaltaa ja tasa-arvon toteutumisen estämisyritys hyökkäys ihmisoikeuksia kohtaan.

 


Vieras

#21116 Re: Re: Valinnan logiikkaa...

2013-09-21 12:15:06

#21113: - Re: Valinnan logiikkaa...

Tähän en malta olla lähettämättä linkkiä aivojen oppimiskyvystä. Uusia asioita opitaan tietysti parhaiten lapsuudessa, mutta oppimiskyky jatkuu siihen saakka, kun aivot saavat happea ja verta. Uusi asia opitaan artikkelin mukaan n. 7:ssä päivässä ja sitten sitä on ylläpidettävä tai se  häviää. Joka tapauksessa harjoitus muokkaa aivoja. Pätenee tapoihinkin, hyviin ja huonoihin.

Lontoota
http://www.refocuser.com/2009/05/neuroplasticity-your-brains-amazing-ability-to-form-new-habits/

Tai googlen konekäännös
http://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=auto&tl=fi&u=http%3A%2F%2Fwww.refocuser.com%2F2009%2F05%2Fneuroplasticity-your-brains-amazing-ability-to-form-new-habits%2F