Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20222

08.09.2013 21:59


Poistelin sivuja tuolta räystäältä roikkumasta, kun sattui silmiini tämä valtiokirkkomääritelmä. Tässä se on:  Muutos on tapahtunut jo 1870-lla: Valtiokirkko purettu kansankirkoksi

Suomessa ei ole valtiokirkkojärjestelmää, mutta kirkkoa voidaan kutsua kansankirkoksi. Kirkko ja valtio tekevät yhteistyötä monin tavoin.

Suomen perustuslain mukaan kirkon järjestysmuodosta ja hallinnosta säädetään kirkkolaissa. Kirkkolain sisällöstä päättää kirkolliskokous, joka on kirkon ylin päättävä elin. Kirkolla on itsenäinen julkisoikeudellinen asema.

Kirkko osallistuu yhteiskunnalle kuuluvien tehtävien hoitoon, kuten esimerkiksi väestökirjanpitoon. Koulujen uskonnonopetus on puolestaan valtion tehtävä. Tavoitteena on antaa yleissivistystä kaikista uskonnoista.

.                         Kirkollisasioiden hoito valtionhallinnossa:http://www.minedu.fi/OPM/Kirkollisasiat

Vastaukset


Vieras

#20227 Re:

2013-09-09 05:43:19

#20222: -

Kirkko osallistuu yhteiskunnalle kuuluvien tehtävien hoitoon, kuten esimerkiksi väestökirjanpitoon. Koulujen uskonnonopetus on puolestaan valtion tehtävä.

 

Oikaistaanpa pari valhetta. Kirkon jäsenrekisteri on täysin turha päällekkäistoiminto, sillä kaikki sen tiedot ovat olemassa valtion kaikenkattavassa väestökirjanpidossa. Valtion tehtävä ei ole opettaa uskontoja. Siksi koulujen uskonnonopetus ei ole tunnustuksellista.

Evlut ja ortodoksikirkolla on yhä erityisasema, joka on tosin kovaa vauhtia häviämässä jäsenkadon myötä.