Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#20141 Re: Re: Re: Re:

07.09.2013 17:41

#20128: - Re: Re: Re:


"Lainsäädännössä asioilla pitää siis olla tarkoituksenmukaisuus- ja oikeudenmukaisuusperiaatteet, ei uskonnollis-moralistiset. Ne kuuluvat kunkin uskontokunnan sisäisiin säännöstöihin, eivätkä nekään saa loukata lain suomia oikeuksia, kuten aiemmin mainittu ympärileikkaus loukkaa kehon itsemäärämisoikeuden periaatetta."

Kristinuskon uskonnollismoralistiset periaatteet ovat uineet syvälle oikeudenmukaisuus periaatteisiimme,  ja sulautuneet niihin niin,  että on aivan mahdoton erotella niitä.  Sen huomaa erityisesti silloin kun rinnalle otetaan muita suuria maailmanuskontoja ja niiden tapoja kohdella kaikkein heikoimpia yksilöitään.   Sieltä tämä esimerkkisikin on kotoosin. 



"...ja olen kyllä ihan vanha piikki teidän uskisten lihassa tällä kunniattomalla adressisivustolla ja heitellyt myös aika ajoin haasteita silppukoppaasi"  - no juu, kyllä tiesit.  Missäköhän läänissä mahto tuo silppukoppa sitten olla käytössä?  Tätä ei moni enää tunnista,  mistä on kysymys.  Viljojen puinti oli  totista hommaa,  etenkin pöllyämisen puolesta muistan vähän tukalana.

Vastaukset


Vieras

#20143 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-07 17:52:40

#20141: - Re: Re: Re: Re:

" Kristinuskon uskonnollismoralistiset periaatteet ovat uineet syvälle oikeudenmukaisuus periaatteisiimme,  ja sulautuneet niihin niin,  että on aivan mahdoton erotella niitä. "

Tällä adressilla todistatte parhaillaan, kuinka ainakin tiukkapipoisten uskisten uskonnollis-moralistiset periaatteet ovat kaukana länsimaisista oikeus- ja tasa-arvoperiaatteista. Ne lähenevät monessa kohdassa juuri suurten maailmanuskontojen ääriliikkeiden vastaavia. Yksi olennainen yhdistävä tekijä on se, että moraali halutaan jäädyttää vuosisatojen tai -tuhansien takaiseen tilanteeseen. Yhteistä on myös kiihko ja sen mukana esiintyvä äärimmäinen rakkaudettomuus toisin ajattelijoita kohtaan.