Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

läpät leveämmälle

#19717 Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 14:24

#19692: - Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Mitä suvaitsemattomuus lopulta tarkoittaa. Jos ihminen on suvaitsematon hän on arvosteluhaluinen. Se taas kertoo siitä että ihminen kokee itsensä riittämättömäksi ja arvostelemalla hän nostaa omaa arvoaan ja egoaan ettei hyväksy. Kypsä, kehittynyt ihminen on vailla arvosteluhalua, hyväksyy itsensä sellaisena kun on ja samalla muut ja heidän valintansa. Kummenpaa matematiikkaa tähän ei tarvita. Lopulta ihmisen jälki on päätöksissä, arvoissa, laeissa eikä niillä ole välttämättä alkuenergian kanssa paljoakaan tekemistä. Siinä mielessä uskovaisten idea perussynnistä on perusteltua tosin sen käsittely ja tulkinta vääristyy kun ihminen pääsee niitä suppeasti toteuttamaan. Ymmärrys ja suvaitsevaisuus tulee kokemuksen ja perusturvallisuuden kautta aikuisuuteen. Tämän kauden lahja on jo valmiiksi kypsät sielut nuorien muodossa. Suvaitsemattomuus on tietämättömyyttä joka johtaa turhaan taisteluun. Suvaitsemattomuus ei ole lopulta keneltäkään muulta pois kuin itseltä mutta valitettavasti monesti johtaa ristiriitaan ihmisten kesken päästäessään provoisoitumaan joka sinällään taas kertoo saman provosoituvasta ihmisestä.

Vastaukset

jep

#19731 Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

2013-08-30 17:27:06

#19717: läpät leveämmälle - Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

"Suvaitsevaisuus on tietämättömyyttä joka johtaa turhaan taisteluun".

Täällähän se on myös nähty, joten samaa mieltä kanssasi! Jotain rotia meininkiin!

Ps. Kävit sitten muuttamassa sanomaasi!


Vieras

#41359 Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

2014-08-25 16:19:15

#19717: läpät leveämmälle - Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne 

 

 

Joo,  hyvä pätkä Sanansaattasta!  Mitens löysitkin.  Ja ittekkin sain sieltä naapurista hyvän pilkkeen,  hyvällä otsikolla varustettuna:  "LÄPÄT LEVEÄMMÄLLE":

 

"Mitä suvaitsemattomuus lopulta tarkoittaa. Jos ihminen on suvaitsematon hän on arvosteluhaluinen. Se taas kertoo siitä että ihminen kokee itsensä riittämättömäksi ja arvostelemalla hän nostaa omaa arvoaan ja egoaan ettei hyväksy. Kypsä, kehittynyt ihminen on vailla arvosteluhalua, hyväksyy itsensä sellaisena kun on ja samalla muut ja heidän valintansa."

Jos hiukan katsoo tätä elämän realismin pohjalta,  eikö ole niinkin,  että tässä lienee suljettu puolet todellisuudesta oman näkökentän ulkopuolelle.  Se puoli,  joka   on omassa itsessä suunnattuna toisinajattelijoita  kohtaan.

Arvostelunhalu ja tarve on kai yleisinhimillinen piirre.  Sitä on meistä aika mahdoton saada pois.  Eikä se suinkaan ole pelkästään kielteinen.  Vaan aktiivinen muutoshalu  tarvitaan asioiden saattamiseksi paremmalle tolalle.  
Mutta asian ilmaisupuoli on toinen asia. -  Ja kovuus.  Hyvin kovaa henkeä voi edustaa myös suvaitsevaisuutta - (suvia:) kovasti painottava ihminen.  Eikä ollenkaan huomaa omaa mielenlaatuaan. 

Eettisen valinnat herättävät voimakkaita tuntemuksia.  Niin pitääkin.  Etenkin kun tämän kysymyksen kohdalla ollaan vielä tekemisissä lasten perusoikeuksien kanssa.