Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 09:14

#19442: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Näin sinä sen järkeilet. Erilaisesta maailmankatsomuksesta johtuen ihmiset puhuvat ohi toistensa. Samoille sanoille saadaan erilaiset merkitykset.

Esim. vapaa-ajattelija ja uskis harvoin ymmärtävät toisiaan.

Vastaukset


Vieras

#19447 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

2013-08-25 09:29:30

#19444: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Niinpä. Totuus-sana on tarkoittanut todella jotain muuta 2000 vuotta sitten kuin nyt. Sille 2000 vuotta vanhalle totuudelle on nykykielessä toinen käsite, vahva sisäinen uskomus. Moderni totuus on taas synonyymi käsitteelle näyttöön ja teoriaan perustuva vahva olettamus. "Absoluuttinen totuus" on tämän ääritapaus ja toteutuu reaalimaailmassa lähinnä hyvin yksinkertaisissa, tarkoin reunaehdoin rajatuissa tilanteissa.

Vapaa-ajattelijalla ei ole oikeutta mennä esimerkiksi kieltämään uskoasi totuuteen tai oikeuttasi harjoittaa uskoasi niin kauan kun se ei vahingoita muita ihmisiä - tai sitten itseäsi, jossa tapauksessa asiaan voi puuttua lääketiede.

Samalla tavoin sinulla ei ole oikeutta puuttua homojen oikeuteen ilmaista itseään, vaikka olisitkin huolestunut heidän taivasmatkastaan uskosi perusteella. Voit kertoa käsityksesi siitä omissa kuvioissasi ja muuallakin, jos sitä kysytään. Tämä ei ole "oma kuviosi", tämä on yleinen foorumi. Sinulla ei ole myöskään oikeutta painostaa uskossa olevaa homoa lakkaamaan homoiluaan, koska se on todistetusti epäasiallinen ja ihmistä vaurioittava asia.