Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#17898 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 11:21

#17895: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

Mielenterveys on sosiaalinen konstruktio. Sen järkkyminen tarkoittaa mm. sitä, että ihmisen toimintakyky ympäristössään heikkenee ja/tai asia aiheuttaa ahdistusta tai vahingoittaa vaikkapa harhaisuudessaan itseä tai muita.

Uskonto on sillä lailla erikoisessa asemassa, että näitä sivuefektejä tulee suhteellisen, jos elää riittävän paljon samalla tavoin ajattelevien kanssa. Joku muu yhtä radikaali niksaus päässä voisi aiheuttaa kuvaamiani ongelmia saman tien. Toki tiukka uskonto aiheuttaa vahinkoa ympäristölle, mutta sen luonne on pääasiassa sosiaalinen, siis ei aina vain yhden ihmisen mielenterveysongelmiin suoraan liittyvää.

Ja jos tästä joku yrittää nyt vetää paralleelia vaikka homoihin, niin voin todeta, että homoseksuaalisuuteen liittyvät mielenterveysongelmat eivät liity suoraan homouteen, vaan sen aiheuttamaan sosiaaliseen paineeseen suvaitsemattomassa ympäristössä.

 

Vastaukset


Vieras

#17906 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

2013-07-27 12:22:23

#17898: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää.... Ja jos tästä joku yrittää nyt vetää paralleelia vaikka homoihin, niin voin todeta, että homoseksuaalisuuteen liittyvät mielenterveysongelmat eivät liity suoraan homouteen, vaan sen aiheuttamaan sosiaaliseen paineeseen suvaitsemattomassa ympäristössä.

 

Juuri tämän sosiaalisen paineen sisäministeri Päivi Räsänen toivoi taannoisessa puheessaan lisääntyvän; hän oli huolissaan homoseksuaalisuuden hyväksyvien määrän noususta Suomessa. On erikoista, että lääkäriksi opiskellut henkilö ajatelee noin sairaasti.