Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa

Kommentoitu viesti

huolestunut työtön
Vieras

#81 VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 11:39

Suomalaisten mielestä voisi kuitenkin olla virkistävää, jos olisi kaksi eri kirkkoa. Nythän eivät kuitenkaan kaikki halua ortodoksiseen tai katoliseen kirkkoonkaan eikä liioin näihin muihin protestanttisiin yhteisöihin, koska eivät tunne itseään riittäväm uskovaisiksi kelvatakseen niihin. Se, että olisi toinen vaihtoehtoinen kirkko voisi myös saada suomalaiset kiinnostumaan asiasta. Täällähän on jo pitkään ollut vain tämä yksi ainoa "pääkirkko". Sitä paitsi hengellisellä kielellä sanottuna Suomessa on nyt aika iso lauma lampaita motissa, koska ympäristön ja median aivopesu on niin tehokasta. Mutta hyvä on, jätän tämän viisaammille.

Lopunaikoina Jumala varmaan antaa taas kirkon pelkästään miehen johdettavaksi, koska nainen on liian hento johtoon niin vaikeina aikoina. Nyt monet ihmiset kuitenkin sekoittavat tämäntyyppiset amerikkalaiseen fundamentalismiin, jossa kannatetaan kuolemanrangaistusta ja tämä joukko vie myös tehokkaasti kristityiltä mainetta. Mitä yhteyteen tulee, itselläni kyllä on jonkinlainen yhteys, mutta arvelen, että Jumala on antanut minulle aika sivuosan tässä näytelmässä ja muutenkin antanut niin paljon vaikeuksia elämään, etten ehdi Hänen asioihinsa puuttua. Kiitos keskustelusta ja neuvoista.

Vastaukset

Pastori
Vieras

#82 Re: VASTAUS EDELLISEEN

2011-04-09 12:40:28

#81: huolestunut työtön - VASTAUS EDELLISEEN

Maassamme on itse asiassa jo monta luterilaista kirkkoa, joista toiset ovat kuitenkin verrattain pieniä pitäen yhteensä sisällänsä ehkä vain reilut tuhat ihmistä. Kirkko perustetaan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun on olemassa jo useita seurakuntia. Kirkon perustaminen ei ole Raamatun valossa edes välttämätöntäkään, koska seurakunnat voivat aivan hyvin olla myös itsenäisiä ja pitää löyhempää yhteyttä keskenänsä niin kuin varmaan tapahtui alkukirkon aikana. Kirkkokunta helpottaa toki sellaisten yhteisten asioiden hoitamista, jotka kävisivät pienelle seurakunnalle helposti raskaaksi.

Yksi uskoville tilaa tuova ratkaisu voisi kirkon sisällä olla myös ns. henkilöseurakunnat, joiden jäsenyys ei määräytyisi asuinpaikkakunnan mukaan, mutta sellaisiin ei kirkko hevin suostu kilpailua pelätessään.  Jumalanpalvelusyhteisöt tarjoavat kuitenkin jo nyt ihmisille paljon siitä, mistä he ovat jääneet omissa seurakunnissaan paitsi. Kaikilla ei vain vielä ole näitä messuja aivan lähellä. Kirkon koventaessa otteitaan herätysliikeväkeä vastaan, jumalanpalvelusyhteisöt vain kasvavat, ja jos tämä meno jatkuu, voi tähän maahan syntyä aikanansa uusi kirkkokin. Nämä ovat kuitenkin asioita, joihin tarvitaan paljon Jumalan johdatusta ja rukousta, ettei toimittaisi vain ihmisviisauden varassa.