Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#16778 Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 08:44

#16777: - Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Tarkoittaa uskovaisia.  Ymmärrän täysin, että jos  kaikki hengellinen on vierasta,  se  jännite jostain syystä saa aikaan painostavan joillekkin jopa ahdistavan tuntemuksen.   Se kuuluu kuitenkin asiaan!  Sen tietävät kaikki uskoontulleetkin itse,  jos vielä muistavat.  Mielestäni on kyse juuri tästä
.  
Sen muistaminen voisi vapauttaa  olemaan oma itsesi/ni,  niinkuin sanoitkin,  että maailmaan mahtuu kaikenlaista sakkia,  tai jotenkin niin.  -  Tämä jännite saattaa aiheuttaa suurimman osan tästä täälläkin tuntuvasta "ahistuksesta" joka  purkautuu esim nimittelynä,  jos siihen antaa itselleen luvan.

Saman kritiikin pitää tietysti koskea meitä,  joille tuo u-elämä on lähtökohta arvoperusteille. Siksi se on jännitettä kahden maailman välillä.  Eikä välttämättä aina yksilöiden välillä,  on sitäkin tietysti.
Käänteisesti mekin voimme olla vapaat "junttaamasta ketään uskoon" - koska se on joka tapauksessa Jumalan työ

harmi kun täytyy mennä,  mielelläni jatkaisin kanssasi.  Hyvää päivän jatkoa sullekkin!

 

Vastaukset

vieras

#16780 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

2013-07-05 09:02:37

#16778: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... Tarkoittaa uskovaisia.

 

 

Uskovaisia on joka lähtöön; ei heitä voi niputtaa samaksi harmaaksi massaksi. On olemassa suuri määrä uskontoja, ja uskontojen sisälläkin on lukemattomia tulkintoja ja mielipiteitä. Esimerkiksi suuri osa suomalaisista ns. kansankirkkojen jäsenistä kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Osa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä tunnustautuu kristityiksi.

 

Ei siis ole olemassa mustavalkoista me-he-asetelmaa.

 

 

 

 


Vieras

#16782 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

2013-07-05 09:56:14

#16778: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 

Ei tarvitsisi olla kuin yksi maailma mutta se ei evoluution kannalta ole mahdollista, vielä. On kiva nähdä mitä fanaatikoille tapahtuu loppupeleissä. Veikkaan että tullaan taas uudestaan kunnes suvaitsevaisuuden oppiläksy on opittu. Näin käy vaikka kuka väittäisi mitä ja lopulta Jeesuskin juuri sitä opetti kunnes suuret herrat poistivat luonnollisen kulun.