KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#1583 Re: laki ei tunne

23.03.2011 10:39

#1582: SBT - laki ei tunne

Todella mielenkiintoista. Tuliko nyt uusi mauste soppaan. Rahaa saa kerätä, mutta ei käyttää  siihen tarkoitukseen mihin ne on kerätty. Onko todella niin, että KKY:llä ei ole oikeutta ottaa kiinni vapaana kulkevia kissoja.  Mitä tarkoitusta varten kaupunki on myöntänyt avustuksia ?  Voisiko joku valistaa tyhmää?

Vastaukset

Sanna Kaski
Vieras

#1586 Re: Re: laki ei tunne

2011-03-23 13:02:02

#1583: Vieras - Re: laki ei tunne 

 Mielenkiintoinen oli artikkeli. Osiltaan tosi hyvää tietoa, mutta muutamaa kohtaa täytyy kritisoida.

Ensinnäkään en ymmärrä kuka tälle artikkelin kirjoittajalle on kertonut meidän haluavan pyydystää villiintyneitä kissoja jotka ovat metsästyslain piirissä? Joku on nyt lasketellut luikuria ja artikkelin kirjoittaja ei ole vaivautunut tarkastamaan asioita.

Tässä "meidän tapauksessa" on kyseessä jonkun omistamat kissat eli nämä maalaistalopopulaatiot. NÄITÄ ON KKY:lle OTETTU VUOSIA (ymmärtääkseni) MUTTA NYT NÄIDEN OTTAMINEN ON LOPPUNUT!! MIKÄÄN MUU EI OLE MUUTTUNUT!!

Kirjoittaja jatkaa että näiden maalaistalopopulaatiokissojen osalta eläinsuojeluviranomaiset ovat velvollisia tekemään tarkastuksia. Ja he ovat tehneetkin. Kunhan minimivaatimukset eli ruoka ja jonkinlainen katto pään päällä kissoilla on, ei viranomainen voi tehdä muuta kuin päästä silittää (tästä kuultiin sunnuntain tilaisuudessakin kahdelta henkilöltä omakohtaisia kokemuksia).

NÄITÄ KISSOJA EI SIIS KOSKE METSÄSTYSLAKI EIKÄ ELÄINSUOJELULAKI!!

Näitäkään kissoja ei ole kritiikittömästi pelastettu, sairaat ja liikaa viilliintyneet on lopetettu. Ainoa ongelma on ollut se että KKY ei ole suostunut hankkimaan järkevää karanteenitilaa (vaikka varoja todellakin on kerätty niin että nyt niitä tuntuu olevan niin paljon että muillekin voisi jakaa??).

Haluaisin tiedustella Inna Ilivitskyltä että mitä näiden populaatioiden kanssa tulisi sitten tehdä? Voiko joku hänet tunteva pyytää häntä vastaamaan?

 Omistajat eivät anna niitä lopetuttaa, eläinsuojeluviranomaiset eivät puutu asiaan, leikkauskampanjat ja muu valistus tehoaa vain osaan omistajista. Ainoa vaihtoehto on nähdäkseni hakea ne omistajan luvalla pois ja etsiä uusi koti. Ja sitä ennen laskea ne kunnolliseen karanteenitilaan tautiriskin minimoimiseksi. Ja tässä välissä vielä tarkastuttaa eläinlääkärillä jos vain KKY:llä (jolla 400 000 euroa on varoja) siihen olisi varaa.....