Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

lopunelämääkö

#14336 Re: Re: kysymys

25.05.2013 00:41

#14335: p. - Re: kysymys

Hassun ihmeellistä kun yhdessä vuorossa toivotat tervetulleeksi arabiaksi ja seuraavaksi jo teet selväksi muuten ettet ehkä olekaan tervetullut.

Keneltä tai miltä olet ajatellut pelastaa ihmiset kun niin auliisti tulee kerrottua oikeasta uskosta ja halusta auttaa? Homoiltako? Eksyttäjiltä? Vääräuskoisilta? Helvetiltä?

Kuinka ihminen rikkoutuu niin paljon että haluaa tarjoata uskoa sinne missä sitä ei ehkä ole pyydetty? Synnintuntoko siihen ajaa vai joku hyvitysjuttunen?Onhan se mukava tietenkin että on jotakin tekemistä mutta tuo ainainen oikea/väärä usko tarinat ovat ottaneet ylivallan palstan varsinaisesta aiheesta noin ihan muutoinkin. Ajattelitko kenties käännyttää kaikki eläväiset. Voipi olla että tulee tunku ylösnoston aikaan. Sinnehän ei montaa sataatuhatta taida sopia.

Vastaukset

veritas

#14337 Re: Re: Re: kysymys

2013-05-25 03:03:52

#14336: lopunelämääkö - Re: Re: kysymys 

Ei Jeesus pakota ketään seuraansa taivaaseen. Ihminen saa valita ottaako Jumalan kallisarvoisen Pelastuksen vastaan vai meneekö pirun ja demonien seuraksi tulijärveen. Piru tietää olevansa tuomittu tähän hirveään paikkaan ja haluaa sinne seuraa mukaansa, sinutkin.

p.

#14363 Re: Re: Re: kysymys

2013-05-25 08:52:27

#14336: lopunelämääkö - Re: Re: kysymys

 

 

Ei omasta uskostaan kiinnipitäminen tarkoita välttämättä töykeyttä toisin uskovia kohtaan. Päinvastoin,  maahanmuuttajamuslimit  ainakin osoittavat lämmintä ystävällisyyttä,  kauniita käytöstapoja meitä kohtaan.

Itselläni on erittäin rakkaita muslimiystäviä,  islam itsessään on toinen asia.  Muslimeille on luentevaa puhua Jumalasta. Yleensä kielimuuri on kuitenkin niin vahva,  että oikein ymmärtäminen on aika harvinaista.  Kansanihmisillä ei ole "välikieltä": esim eglanti,  sillä tavalla käytössään.  Hyvä jos osaa lukea ja  kirjoittaa.

 

Iäkkäät naiset ja vanhukset ovat kyllä ihan täydellisessä paitsiossa täällä asuessaan,  enemmänkin he ovat täällä vain fyysisesti,  henkisesti omassa kotimaassaan.  Aikuisväestön osa on melkein yhtä vaikea,  etenkin kun Suomen kieli on hyvin vaikea ja monimutkainen kieli.   Kovasti he toivovat,  että joku suomalainen kutsuisi kylään.  Ja saisi kokea nimenomaan perheen ja kodin sisällä yhteistä lämpöä.  Silloin myös vähäistä kielitaitoa tulisi pidettyä yllä.

 

Kristityiksi kääntyneillä ( jo lähtömaassaan)  on erilainen tilanne,  ainakin silloin kun löytävät täältä lämpimän uskon yhteisön,  niinkuin esim.  jossain päin pohjanmaata,  saattoi olla Kaustisen ev.lut.seurakunta. Siellä oli ihanalla tavalla  syntynyt lämmin suurempi perheyhteys  suomalisten "paappojen ja mammojen"  sekä afrikkalaisten tulijoiden kesken.

 

Kritityiksi lähtömaassaan kääntyneet ovat kulkeneet eriasteisten vainojen / eristämisten läpi omassa maassaan/ sukunsa/perheensä keskellä. Heille tänne tulo on aivan toinen asia.  Paitsi ne,  joiden vainoa ei ole viranomaisten taholta uskottu Suomessa,  jotka itkien ihmettelevät miten maa,  joka kantaa kirkkojensa katolla tuota heidän toivon merkkiään ei otakkaan heitä vastaan,  vaikka tulevat tänne pelastuakseen suuresta hädästä.  Tältä alueelta uskon Timo Keskitalon tietävän paljon enemmän.