Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#14238 Re: Re: Re: Re: Re: Älä tapa

24.05.2013 05:39

#14203: - Re: Re: Re: Re:

Käskyn: ''Älä tapa'', oikea suomennos on ennemminkin ''Älä murhaa''

Heprealainen sana ratsach=1) to murder, slay, kill 1a) (Qal) to murder, slay 1a1) premeditated 1a2) accidental 1a3) as avenger 1a4) slayer (intentional) (participle) 1b) (Niphal) to be slain 1c) (Piel) 1c1) to murder, assassinate 1c2) murderer, assassin (participle)(subst) 1d) (Pual) to be killed

=murhata, tappaa; ennalta suunnitellusti, tapaturmaisesti, kostona, salamurhata

a primitive root; properly, to dash in pieces, i.e. kill (a human being), especially to murder:-put to death, kill,

Suomentaminen sanaksi 'murhaa' puolustaa paikkaansa myös siksi, että Raamatussa kerrotaan paljon sodista, jotka Jumala käski sotia. Sana ei voi olla ristiriidassa muun opetuksen kanssa.

Myöskin Raamatussa sanotaan, että Jumala on asettanut maiden rajat. Olisi epäloogista, jos Hänen asettamiaan rajoja ei saisi puolustaa.


Vastaukset

Lidia

#14243 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Älä tapa

2013-05-24 06:49:07

#14238: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Älä tapa Myöskin Raamatussa sanotaan, että Jumala on asettanut maiden rajat.

 

 

 

 

Jaaha. Miksi sitten valtioiden rajat ovat muuttuneet niin valtavasti historian kuluessa? Miksi valtioita on hajonnut ja uusia syntynyt? Ja kappas vaan, imperialismin aikakauden siirtomaavalta oli sen partahepun tahto. Miksi hän antoi alusmaiden itsenäistyä?

Karjalan tyttöjä kun olen, haluan tietää senkin, miksi se pilven äijä päätti luovuttaa suuren osan karjalaa ja Petsamon ynnä muuta ateistiselle Neuvostoliitolle.

 

Tutkimattomia ovat Rouvan tiet?