Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#13887 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.05.2013 18:14

#13882: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jotta voitaisiin puhua uskottavasta profetiasta, virhemarginaalin pitäisi olla selkeästi pienempi kuin pelkällä sattumalla ja järkiperäisellä arvioinnilla saavutetaan. Tästä ei ole näyttöä missään tutkimuksessa. Jos sopivasti painotetaan vähän yli fifty-fifty-osumatarkkuudella saatuja oikeita arvauksia ja dempataan huteja, niin kas, siinähän on pesunkestävä profeetta hyväuskoisille ihmispoloille.

Profeetan viran nollavirhemarginaaleineen siitä, mitä Jumala haluaa kertoa, voi ottaa kuka tahansa, jolla vain on riittävästi pokkaa siihen, että saa jonkuin onnettoman ihmisjoukon hänen sanojaan uskomaan. Samaan luokkaan voi laskea myös henkien tunnistamisesi. On näet monesti käynyt, että "henget" tunnistavat toisiaan ristiin vääriksi profeetoiksi.

Niin, ja tietysti oma kuvionsa on se, että epämääräisen profetian toteutumiseksi väännetään jotain aivan muuta, kuten ne lopunajan sofarit tuossa Tammelan videossa.

Vastaukset

p.

#13890 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-19 18:59:44

#13887: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

Uskon,  että tällaista ristiin tunnistustakin voi tapahtua.   Yhteiset profetiat eivät ehkä sittenkään ole niin "vaarallisia" kuin yksityiselle ihmiselle tuleva sana.  Tai siis,  onhan profetian sana aivan ihana poikkeus tässä joskus rutikuivassa vaelluksessa,  se herättää toivon ja rakkauden.  Ja pitkällä tähtäimellä sitten näkyy,  millä tavalla se on palvellut kasvua.

Mutta moni huomaa niille liian paljon rakennettuaan,  että ei ollut sittenkään kaikki Jumalan puhetta.  Tämä täytyy tapahtua, että  kasvaa se juuri syvälle ja syventyy sanaan,  siihen porautuen. Usko kuitenkin aina koetellaan siellä arjessa monituisia kertoja. Eks Je.

 

fundis

#13909 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-20 04:06:19

#13887: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Melkein jokainen uskova luulee saamiensa viestien ilman muuta tulevan Jumalalta. Niin ei kuitenkaan ole, kaikkia profeetallisia henkilöitä (=joilla on profetoimisen armolahja) vihollinen yrittää eksyttää, antamalla viestejä, joissa on jotain oikeaa ja jotain väärää tai sitten kokonaan vääriä viestejä. Osan viesteistä voi mitätöidä suoraan silloin kun tuntee Raamattunsa hyvin, koska Pyhä Henki ei puhu itseään vastaan. Jos profeetta on oikealla asialla, Pyhä Henki opettaa häntä erottamaan oikeat viestit vääristä.

Oikea profeetta ei useinkaan Raamatun kertomuksissa ollut se, jota kansa seurasi, vaan päinvastoin. Samaa profetoivien määräkin usein oli käänteinen sille mikä osoittautui oikeaksi. Baalin profeettoja oli 450 (1 Kun 18:22) vastaan yhtä Herran profeetta Eliaa.

Jos haluat katsoa mitä itse olen kertonut sanoista mitä olen saanut, hae 14.04.2013 kirjoitukseni 9653 sivu 387, niin jo muutaman kuukauden sisällä osaat sanoa mistä lähteestä profetoimiseni on.