Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#13882 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.05.2013 17:45

#13881: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Raamatussa sanotaan, että profetoiminen on vajavaista. Se tulee aina vajavaisen ihmisen kautta. Hänen persoonansa vaikuttaa siihen kuinka hän tulkitsee näyn, sanat, unet... ja siihen sisältyy jonkinlainen virhemarginaali. Mutta täysin vastakkaiseksi asia ei voi muuttua.

On myös profeetan virka ja silloin Herra antaa sanat suuhun ja silloin ei virhemarginaalia ole.

Olennaista tunnistamisessa on myös se, että Henki tunnistaa Hengen.

Vastaukset


Vieras

#13887 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-19 18:14:59

#13882: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jotta voitaisiin puhua uskottavasta profetiasta, virhemarginaalin pitäisi olla selkeästi pienempi kuin pelkällä sattumalla ja järkiperäisellä arvioinnilla saavutetaan. Tästä ei ole näyttöä missään tutkimuksessa. Jos sopivasti painotetaan vähän yli fifty-fifty-osumatarkkuudella saatuja oikeita arvauksia ja dempataan huteja, niin kas, siinähän on pesunkestävä profeetta hyväuskoisille ihmispoloille.

Profeetan viran nollavirhemarginaaleineen siitä, mitä Jumala haluaa kertoa, voi ottaa kuka tahansa, jolla vain on riittävästi pokkaa siihen, että saa jonkuin onnettoman ihmisjoukon hänen sanojaan uskomaan. Samaan luokkaan voi laskea myös henkien tunnistamisesi. On näet monesti käynyt, että "henget" tunnistavat toisiaan ristiin vääriksi profeetoiksi.

Niin, ja tietysti oma kuvionsa on se, että epämääräisen profetian toteutumiseksi väännetään jotain aivan muuta, kuten ne lopunajan sofarit tuossa Tammelan videossa.