Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

päivi

#9436 Nais asiaa!

13.04.2013 10:18

Eilen täällä vinkattiin , oliko Veryxul vai  ......? Mailis Janatuisen teksteihin, sieltä löytyikin aivan erinomaista selontekoa, kun pääsi vähän alkua pidemmälle.     Esim.   Alkulankeemuksen vaikutus naisen osaan suhteessa mieheen ja srk.virkoihin. Myös sovinistiseksi haukutun Paavalin koko suhtautumiskirjo naissukupuoleen. Kannattaa tutustua.  http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/opetnainen.htm

Vastaukset


Vieras

#9448 Re: Nais asiaa!

2013-04-13 10:40:20

#9436: päivi - Nais asiaa!

Katsopa seuraava linkki :http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/opet/nainen.htm

Lainaus: "Mitä päänä oleminen sitten merkitsee? Se merkitsee yksinkertaisesti vastuusuhdetta: kuka puolustaa ketä vihollista vastaan, kuka tekee lopulliset ratkaisut ja kuka kantaa lopullisen vastuun."

Jankkaan jälleen: koska nyt opetuksen mukaan aviomiehellä on oikeus ja valta tehdä lopulliset ratkaisut, niin pätevätkö nämä myös suhteessa vaimon osallistumisesta ansiotyöhön sekä yhteiskunnalliseen ja muuhun toimintaan perheen ulkopuolella? Jos eivät päde, niin onko tämä koko "vaimon pää" ja "tahtoon alistuminen" ja "alamaisuus" ymmärrettävä ainoastaan symbolisiksi asioiksi, joilla ei loppupeleissä ole mitään konkreettista virkaa tosielämän tilanteissa?

Kuka nainen on syvällä sydämessään onnellinen, jollei hänen miehensä kanna perheestä perimmäistä vastuuta? Kuka vaimo on tyytyväinen tohvelisankariin?

On naisia, jotka ottavat mieluusti johtoroolin. Eikö ole hieman toisten toiveita ja elämää vähättelevää kieltää "heikot miehet" ja "vahvat naiset"?

 


Vieras

#9451 Re: Nais asiaa!

2013-04-13 10:55:07

#9436: päivi - Nais asiaa!

Suomi on itsenäinen maa ja,me EI oteta ranskalaisista mallia. Eivät saa yhtä voimalaistosta valmiiksi. EI vaikuta suomen eloon millään tavalla.