Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Jochanan

#8894 Re: Re: Re:

11.04.2013 10:52

#8890: fundis - Re: Re:

Kiista siitä, salliiko Raamattu avioeron ja uudelleen avioitumisen, keskittyy pääasiassa Jeesuksen sanoihin Matteuksen evankeliumissa (Matt. 5:32 ja 19:9). Sanonta ”muun syyn kuin haureuden tähden” on ainoa asia Raamatussa, joka mahdollisesti antaa Jumalan luvan avioerolle ja uudelle avioliitolle. Monet tulkitsijat ymmärtävät tämän ”poikkeuslausekkeen” viittaavan ”aviolliseen uskottomuuteen” kihlausaikana. Juutalaisen tavan mukaan miehen ja naisen katsottiin olevan naimisissa jo silloin, kun he olivat vasta kihloissa. Haureus tänä kihlausaikana olisi silloin ainoa pätevä eron syy.

 

Joten sinun tulee ajaa avioerokieltoa Suomeen, mikäli vastustat tasa-arvoista avioliittolakia Raamatun pohjalta.

 

Äärikristityille on tyypillistä tulkita Raamattua muka kirjaimellisesti, mutta tosiasiassa rusinat pullasta noukkien. Tässä on hyvä esimerkki siitä.

Vastaukset

fundis

#8897 Re: Re: Re: Re:

2013-04-11 11:02:04

#8894: Jochanan - Re: Re: Re:

Onko Raamattu uhannut koko yhteiskuntaa tuholla, jos avioero sallitaan? Ei.

Onko Raamattu muistuttanut koko yhteiskuntaa tuhosta, jos homous hyväksytään ja se leviää kuin syöpä kaikkialle. Kyllä.

fundis

#8898 Re: Re: Re: Re:

2013-04-11 11:11:57

#8894: Jochanan - Re: Re: Re:

Mikä logiikka siinä on, että minun pitäisi yrittää muuttaa lakia joksikin toiseksi, hyväksyn lain sellaisenaan. Eivät kaikki ole uskovaisia, eikä tarvitse ollakaan. Syntisiä ollaan kaikki ja armoa vailla.

En halua muttaa myöskään lakeja homomyönteisemmiksi, taas olen hyväksymässä homojen rietastelut keskenään, mutta en halua heidän syntiensä tuomiota lain hyväksymisen kautta koko yhteiskunnan päälle.