Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

mies metsästäjä

#7997 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.04.2013 06:31

#7987: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Biologilta puuttu ymmärrys. Elukoilla on kiima aika. Ei ne hässi toisen viemäriä kiima aikanakaan. Kokemusta on ja voin neuvoo sinuakin jos biologia kiinnostaa.

Vastaukset


Vieras

#8007 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-09 06:48:29

#7997: mies metsästäjä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Biologilta puuttu ymmärrys. Elukoilla on kiima aika. Ei ne hässi toisen viemäriä kiima aikanakaan. Kokemusta on ja voin neuvoo sinuakin jos biologia kiinnostaa.

Kyllä minä vakavissani luulen, että suomalaisessa yliopistossa suoritettu tohtorin tutkinto antaa biologiasta kattavamman tietämyksen kuin metsästäminen. Mutta jos aihe kiinnostaa, niin voin kyllä neuvoa sinuakin :) Kyllä, eläimillä on yleensä lisääntymisaika (kaikilla eläimillä sitä ei kutsuta kiimaksi), mutta jos luit yhtään linkkejä, joita sinulla annoin, niin olisit lukenut esimerkiksi Tiede-lehdestä tämän:

Esimerkiksi Amerikan anolisliskoilla on taval-lista, että hallitsevan koiraan alueella elää vuokramiehenä nuorempi koiras. Hallitsija sallii tohvelisankarin oleskelun reviirillään vain, jos se pääkoiraan lähestyessä käyttäytyy naaraan lailla ja antautuu paritteluun. Amerikan dallin-lampaat taas päättävät keskinäisen kamppailun homoseksiin: voittanut koiras raiskaa hävin-neen koiraan valtansa merkiksi.

 

Eräiden lokkien, kuten amerikanmerilokkien, yhteisöissä esiintyy säännöllisesti lesbopareja, jotka käyvät läpi koiras-naaras-parin kosimis- ja parittelurituaalit. Tällainen lesboliitto voi kes-tää useamman pesimiskauden.

 

Moni on nähnyt koirasleijonien parittelevan eläintarhassa, ja ne tekevät sitä myös luon-nossa. Homoseksi on tavallista myös apinoilla. Esimerkiksi Aasian lehtiapinoihin kuuluvien hulmaanien koiraat parittelevat usein kiihty-neinä, kun naaraatta jäänyt joukko kohtaa hallitsevan koiraan haaremin.