Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Markku Teräs

#797 Re: Re:

21.03.2013 14:54

#789: Huono uskovainen - Re:

Avioliitto on JUMALAN asettama...Eli kyllä se nyt liittyy kirkkoon aika vahvasti...Me Suomalaiset ollaan kuitenkin Kristitty kansa, Ja halutaan puolustaa sitä, mikä on meille pyhää ja kallista.

Sori, kaikki ei vaan satu olemaan kaupan :(

Vastaukset

Tommy B

#816 Re: Re: Re:

2013-03-21 15:33:19

#797: Markku Teräs - Re: Re:

Ai olemme vai? 77% suomalaisista kuuluu Ev.Lut kirkkoon, ja vain 27% uskoo "kristinuskon opettamaan Jumalaan." Se, että nuo luvut ovat joskus olleet lähellä sataa prosenttia, ei suinkaan tarkoita sitä että olisimme enää mitenkään erityisen kristitty kansa. Samalla logiikalla voisi sanoa, että olemme sentään Ukko Ylijumalaan uskova kansa, siihenkin joskus kovin moni uskoi.

Se vaan tuo jumala ei okein enää suomalaisille merkitse kovinkaan paljoa, ainakaan valtaosalle. Jos ja kun tämä maallinen valta ottaa asiakseen muuttaa avioliittolakia, niin siihen on kirkon ja uskovaisten pakko taipua. Jos Raamatussa lukee, että avioliitto on Jumalan asettama, niin sehän on vain Raamatun näkemys asiasta. Ja kun Raamattu pääsääntöisesti on kokoelma taruja, voi sen jättä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa sille kuuluvaan arvoon, joka on nolla.