Ympärivuorokautinen päivystys on säilytettävä Kouvolan Ratamossa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#18413

Suurta typeryyttä, lyhytnäköistä säästämistä ja hölmöläisen peiton jatkamista olisi Ratamon yöpäivystyksen lopettaminen. Onko laskettu esim. miten paljon vammautuneiden hoitaminen tulisi maksamaan, mikäli vammautuminen johtuu hoidon viivästymisestä? Haloo!!

Leena Vaalivirta (Mäntsälä, 30.05.2024)

#18426

Järjetöntä edes ajatella että hoitoon olisi mahdollista päästä vain tiettyyn vuorokauden aikaan. Onnettomuudet ei katso kellonaikaa, mikään terveyteen liittyvä tapahtuma ei katso kellonaikaa.

Alisa Leskinen (Oulu, 30.05.2024)

#18473

Kyseenalaisista säästöistä ei ole mitään hyötyä. On meillä todella erikoinen hallitus.

Jarmo Leskinen (Helsinki, 31.05.2024)

#18481

Ottakaa pää käteen ja miettikää välillä muutakin kuin rahaa! Rahaa on jaettu iät ajat ties minne, sitä on kyllä löytynyt muihin tarpeisiin. Sitten kun jotain oikeasti tärkeää tarvittaisiin, siitä nipistetään.

Juha Leskinen (Kouvola, 31.05.2024)

#18509

Tulkaa itse ajamaan yli 100km matka saitaalaan ja kysykää sitten itseltänne että onko alle 5minljoonan vuotuinen säästö satojen miljoonien rakennus töiden ja muun henkilökunnan palkkauksen ja ambulanssien hankkimis menojen takia kannattavaa. Näen että tässä asiassa ei säästetä vaan jäädään enemmän velkaa, ja menetetään ihmishenkiä. Mutta sehän teitä stadilaisia ei kiinnosta kun olette parempia ihmisiä. Entiedä miten nukutte yönne hyvin. Ette varmaan toivottavasti nukukkaan. Kun teette tällaisia ehdotuksia välittämättä muista kun virastanne ja omasta perseestänne.

Iina Kiljunen (Valkeala, 31.05.2024)

#18518

Ratamon lakkautus on järjetön ajatus, kaupungissa asuu 80 000 ihmistä ja muut lakkautettavana olevat sairaalat sijaitsevat n. 20 000 ihmisen kunnissa. Mistä ihmeestä tällainen ajatus on kaivettu, että sairaalan lakkautus Kouvolassa tuottaa minkäänlaisia säästöjä? Päinvastoin maksaa vain enemmän kuskata koko kaupungin sairastapaukset Kotkaan yöllä ja sitte saa vielä lisärakentaa keskus-sairaalaa, kun vasta on saatu laajennukset valmiiksi. Ei mitään järkeä koko hommassa!

Terveisin
Paljasjalkainen kouvolalainen Torkkarista

Petter Markkanen (Joensuu, 31.05.2024)

#18530

Ratamon yöpäivystys täytyy ehdottomasti säilyttää Kouvolassa, koskeehan asia laajaa asukasmäärää.
Ennen Kuusaalla asuneena ja kouluni käyneenä toivon, että yöpäivystys säilytetään ennemmin Kouvolassa kuin pienessä Pietarsaaressa. Pietarsaaresta on vain vajaa 40 km Kokkolaan. Ja suomenkielisenä voin sanoa, että Pietarsaaressa on kuitenkin vaikea saada terveyspalveluja suomeksi eli samantien voi mennä vaikka Kokkolaan. Täällä ruotsinkieliset haluavat ehdottomasti päivystyksen säilyvän mutta suomenkielellä palvelua ei aina kuitenkaan saa.

Riitta Ojanen (Pietarsaari, 01.06.2024)

#18531

Elämää suojeleva päätös on pitää ratamo auki 24 h vuorokaudessa
Onko omatuntonne valmis ottamaan potilas kuolemia kontollenne jos teette lakkauttamis päätöksen.

Janne Starck (Kouvola, 01.06.2024)

#18545

Jos kaikki päivystystoiminta keskitetään isoihin yksiköihin, ruuhkautuvat nämä ja niistä tulee myös niin raskaita työpaikkoja, ettei siellä kukaan lopulta halua työskennellä. Kotkan päivystyksellä on jo valmiiksi huono maine. Pienemmät yksiköt ja perusterveydenhuollon tasoiset päivystykset ovat tärkeitä hoidontarpeen arvioijia ja potilaalle nopean hoidon tarjoajia. Perusterveydenhuollon tasoiset asiat hoidetaan siellä, ja tarvittaessa eikoissairaanhoitoon lähetetään sitä vaativat potilaat. Kun tämä seulonta poistuu, kaikki potilaat ovat siellä erikoissairaanhoitoa ruuhkauttamassa ja jonottamassa. Lisäksi en ymmärrä minkälaista pitkän aikavälin säästöä päivystysten lakkauttamisilla tavoitellaan, eivät ne potilaat sieltä mihinkään häviä vaan tulevat hoitoon muualle ja mitä pidempi matka, sitä enemmän kyytikin maksaa. Terveydenhuollossa ei saavuteta säästöjä palveluista leikkaamalla vaan potilaita hoitamalla sekä kansanterveyttä parantavia ja ennaltaehkäiseviä toimia tekemällä.

Perusterveydenhuoltoon on jo nyt vaikea päästä ja tämä pienten yksiköiden päivystystoiminnan lakkauttaminen on täysin ristiriidassa hoitoon pääsyn helpottamisen kanssa. Huono hoitoon pääsy tulee yhteiskunnalle kalliiksi, sillä sairaudet todetaan pidemmälle edenneinä ja niiden hoito on tällöin kalliimpaa ja vie enemmän resursseja. Lääkäreillä on lakiin kirjattu velvollisuus tarjota potilaalle kaikki lääketieteellisin perustein tarjolla oleva hoito, mutta edes millään hoitotakuulaeilla tätä hoitoonpääsyä ei saavuteta, mikäli resursseja hoitaa ei ole. Terveydenhuollossa saavutetaan pitkällä aikavälillä säästöjä siihen panostamalla, ei leikkaamalla. Keskittäminen on mennyt jo yli.

Hannele Aulamo (Lappeenranta, 02.06.2024)

#18577

Vaikka Vantaalla asunkin, suurin osa tuttavapiiristä ja perheestä asuu Kouvolan alueella, ja itsellä suunnitelmissa joskus palata kotikylille.

Palaaminen kyllä mietityttää, jos mahdollisuus pikaiseen hoitoon evätään. Lisäksi olen huolissani kummilapsista, siskon-, ja veljen lapsista, joilla ei pikaista hoitomahdollisuutta tule olemaan.

Valtion velvollisuus on turvata kansan terveys, ja sitä velvollisuutta on nyt liian pitkään väistelty.

Minttu Miettinen (Vantaa, 04.06.2024)

#18597

Miten Sanni-Gran Laasonen ja Anna-Maija Henriksson perustelevat omia kannanottojaan sairaalan yöpäivystysasiassa

Ilpo Hokkanen (Kouvola, 04.06.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…