Lasten oikeus suojeluun! Poliittisten tahojen on otettava vastuu lastensuojelun toimintaedellytyksistä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1628

Kansalaisena, äitinä ja muppana olen huolissani lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamisesta. Tarvitaan rakenteiden, ajattelun ja toiminnan kehittämistä, ihmisten kokonaisvaltaista kohtaamista, aitoa kuulemista ja kuuntelua. Resursseja tarvitaan turvaamaan lasten ja nuorten kasvurauha omaksi itsekseen. Myös perheet tarvitsevat kokonaisvaltaista tarpeidensa kuulemista. Poliittisten päättäjien on herättävä tähn todellisuuteen ja sen kuulemiseen.

(Pelkosenniemi, 20.11.2017)

#1665

Miettikää ihmisiä, älkää omistuksia.

(helsinki, 20.11.2017)

#1679

Lapsen oikeuksien sopimuksien ratifiointi velvoittaa!

(Loviisa, 20.11.2017)

#1700

Laiminlyödyn lapsen ajatuksia: hirsitalonemanta.blogspot.fi/

Erittäin tärkeää kiinnittää huomiota lastensuojelun tilanteeseen!

(Seinäjoki, 20.11.2017)

#1754

Olen toiminut 8 vuotta lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Näen työni erittäin mielekkäänä ja juuri minulle sopivana. Lasten ja perheiden auttaminen vaativissakin tilanteissa on mahdollista, mutta siihen tarvitaan aikaa ja luottamuksen rakentamista. Oman jaksamiseni ja terveyteni kustannuksella olen tehnyt työtä niin hyvin kuin olen voinut. Lasten hätä ja tarpeet koskettavat. Nyt olen siirtynyt toisiin tehtäviin, koska jaksamiseni ei enää riittänyt. Päättäjät eivät voi luottaa siihen, että sosiaalityöntekijät venyvät aina vain. Kaltaiseni työhön intohimolla suhtautuvatkin lähtevät pois, on suojattava itseään. Haavoittuvissa oloissa elävät lapset ja perheet tarvitsevat pysyvyyttä ja nykyinen sosiaalityöntekijöiden vaihtuvuus uhkaa heidän oikeuttaan tulla kohdatuiksi. Kohtaaminen on auttamisen edellytys lastensuojelussa. Haluaisin voida palata omaan rakkaaseen työhöni lastensuojeluun. Otetaan yhdessä vastuu kohtaamisen edellytysten toteutumisesta.

(Seinäjoki, 20.11.2017)

#1756

Olen vuoden ajan työskennellyt lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä ja koen olevani turhautunut. Turhautumista työssä aiheuttaa liian suuri asiakasmäärä (n. 50), raskas työ ja työtahti, asiakkaiden tilanteen heikkenemisen seuraaminen hyvin läheltä sekä lopulta lapsen edun turvaaminen viimesijaisten palveluiden turvin, kun palvelujärjestelmä on osoittautunut riittämättömäksi monien ongelmien pakkautuessa tietyille perheille. Tällöin viimesijaisesti me sosiaalityöntekijät turvaamme lapsen oikeuden suojeluun, vaikka paljon olisi voitu, kannattanut ja pitänyt tehdä (jo sukupolvia) aiemmin. Siksi olen mukana tässä kannanotossa!

(Tampere, 20.11.2017)

#1789

Lisää resursseja lastensuojeluun. Sosiaalityöntekijöiden palkkausta ja työoloja parannettava pikaisesti.

(Jyväskylä, 20.11.2017)

#1790

Tämä lastensuojelun kriisi näkyy erittäin selvästi myös koulumaailmassa. Koulun hoidettavaksi kaatuu sellaisia lasten ja nuorten elämän tilanteita, joista koulu ei ole oikea taho ottamaan vastuuta. Olen todella huolissani.

(Kangasala, 20.11.2017)

#1791

Olen sosiaalialan opiskelija ja yleensäkin huolestunut nykyajan kiireestä ja kohtaamattomuudesta, jota aliresurssointi saa aikaan. :(

(Rovaniemi, 20.11.2017)