Ympärivuorokautinen päivystys on säilytettävä Kouvolan Ratamossa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#17014

Kotkan päivystys on jo liian ruuhkainen entuudestaan, itse jonotin viimeksi 7h, eikä sitä vastikään rakennettu noin suurelle ihmismäärälle mitä päivystyksen siirtyminen Kotkaan vaatisi.

maiju forsman (Kotka, 07.05.2024)

#17023

Järkipäähän

Juha Sarkkinen (Kouvola, 07.05.2024)

#17026

Kouvolan ympärivuorokautinen päivystys on säilytettävä.

Jenna Janhonen (Kouvola, 07.05.2024)

#17045

Muutin ratamon lähelle siksi että sieltä saa apua ympäri vuorokauden. Minulla on pieni lapsi ja se tuottaa valtavasti helpotusta siihen että apua on saatavilla. Minulla ei ole autoa, joten jos yöpäivystys loppuu ja tarvitsee apua, niin en millään pääse kauas saamaan apua. Minusta tämä on todella tyhmää ja siksi olen sitä vastaan. Teidän tulisi miettiä niitä kellä ei ole autoa, korttia saatika rahaa mennä millään taksilla!

Heidi Nieminen (Kouvola, 07.05.2024)

#17050

Tässä lopetuspäätöksessä ei ole MITÄÄN järkeä!

Noora Viitalo (Kouvola, 08.05.2024)

#17053

Ratamon lakkautuspäätös on tehty täysin luokattomasti ja päätöksen vaikutukset ovat kokonaan arvioimatta. Lakkautuspäätös heikentää olennaisesti lähes 90 000 hengen palvelut ja turvallisuuden.

Jari Horppu (Kouvola, 08.05.2024)

#17093

Alueella pitkään asuneena ja työskennelleenä yleislääkärinä pidän päätöstä yöpäivystyksen lakkauttamisesta Kouvolasta järjenvastaisena, potilasturvallisuuden ja inhimillisen hoitoonpääsyn vaarantavana, ja kustannuksia merkittävästi lisäävänä virheenä.

Maria Välimaa (Kouvola, 08.05.2024)

#17104

Ei perhana anneta periksi.

Harri Vauhkonen (Kouvola, 08.05.2024)

#17135

Muutamia ajatuksia ja seikkoja päättäjille jo aiemmin hyvin esiin nostettujen, tärkeiden näkökulmien rinnalle.

Itse ajattelen, että tässä poliittisessa pelissä näkyy pitkään, vuosikymmeniä jatkunut alueellinen valtataistelu Pohjois- ja Etelä-Kymenlaakson välillä. Ei suoraan, mutta välillisesti. Valitettavasti maakunnassa ei nähdä kokonaisuutta osana vetovoimatekijöitä, vaan kilpaillaan kaksinapaisesti palveluista, teollisuudesta, investoinneista jne.

Haluaisin kiinnittää myös päättäjien huomion yleisen turvallisuuden tunteen heikkenemiseen Pohjois-Kymenlaakson alueella. Viranomaisten ollessa tehtävällä toisaalla, palvelutasoon muodostuu puutteita viranomaisen ”omalla alueella”. Tämä koskee niin ensihoidon, kuin poliisiviranomaisen toimintaa. Esimerkiksi poliisin ollessa kuljettamassa asiakasta päihtymyksen selvittämistä varten verikokeisiin Kotkan päivystykseen, on poliisi poissa turvaamassa kansalaisia Pohjois-Kymenlaakson alueelta. Tämä ei koske vain ministeri Juuson painottamaa 22-7 aikaa, vaan vaikutukset ulottuvat pari tuntia aikaa ennen ja jälkeen.

Ministeri Juuso kertoo vastauksissaan Kouvolan Sanomille 8.5.2024, että kyseessä ei ole ainoastaan taloudellisista syistä johtuvat toimenpiteet, vaan myös ammattihenkilöiden saatavuuden vuoksi palveluiden turvaamiseksi. Ministeri Juuso viittaa taloudelliseen näkökulmaan resurssien turvaamistoimenpiteenä käytettävää kallista vuokralääkärityövoimaa. Samalla ministeri Juuso kertoo, että vuodeosastohoidossa olevien potilaiden hoidon turvaamiseksi voidaan jatkaa niin sanottua sisäistä sairaalapäivystystä. Onko niin, että nämä lääkärit löytyvät sitten halvemmasta vuokralääkärifirmasta? Mikä on hoitotyön arvo, jos tässä selkeästi lääkärityö saa jatkua, mutta hoitotyö ei? Entä asukkaiden näkökulma? Päivystys työllistää lääkärin suurimmilta osin, ei osastohoito yöaikana. Mihin rahaa voidaan käyttää on arvovalinta.

Ministeri Juuso myös mainitsee vastauksissaan, että päätöksen teon tueksi STM ja VM ovat antaneet omat arvionsa asiaan liittyen yhteistyössä. Onko sisäministeriön arviot alansa viranomaisten toimintaan ja yleisen turvallisuuden ylläpitoon huomioitu näissä laskelmissa? Esimerkiksi pelastuspalveluiden palvelutasopäätös ei tue tehtyä ratkaisua palvelutasopäätöksen riskien arviointi huomioon ottaen. Toivottavasti vaikuttavuusarvio tehdään kokonaisvaltaisesti ja yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa.
Jatkossa voimme miettiä, onko Pohjois-Kymenlaakso vetovoimainen paikka palveluiden jatkuen karsiutuessa. Aiemmissa kommenteissa on näihin palveluihin viitattu. Pula terveydenhuollon ammattilaisista ei tällä menetelmällä tule korjaantumaan ura- ja kehittymismahdollisuuksien siirtyessä pois alueelta. Vaikutuksiin sairaalan sisäisissä toiminnoissa on viitattu aiemmissa kommenteissa sekä aiemmin mediassa (KS 18.4.2024).

Lisäksi ammatillisen kehittämisen kohteeksi ministeri Juusolle: kannattaa ottaa asioista selvää ennen ulostuloja. Muualta esimerkiksi: Valkeakosken sairaalassa ei ole tehty raskasta kirurgiaa vuosiin ja siellä leikkaustoiminta on lyhyt- ja päiväkirurgista toimintaa. Lisäksi kansalainen ei vain ota ambulanssia ja aja sillä suureen sairaalaan. Tämä toiminta perustuu ensin riskin ja sen jälkeen hoidon tarpeen arvioon. Ministerinä itse varoisin käyttämästä keskustelussa sanoja ”ei siellä osata tai voida tehdä mitään”. Ammattilaisten kunnioitus ja edelleen asioista selvää ottaminen olisi ammatillista käytöstä. Kaikkia vaivoja ei tarvitse viedä leikkaussaliin.

Timo Mäkinen (Tampere, 08.05.2024)

#17143

Päivystys tulee säilyttää.

Esa Nykänen (Kouvola, 08.05.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…