Porvoolaisten lasten keskittäminen yhä suurempiin yksiköihin on loputtava ja kaupungin elinvoima säilytettävä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2805

Kylät kuolee ilman kouluja. Itse ja oma lapseni kävimme kyläkoulua ylä-asteelle asti.
Olimme kummatkin onnekkaita.
Ylä-asteilla isojen luokkakokojen kanssa ihan tarpeeksi. Pienistä kouluista sinne tulleilla huomattavan paremmat edellytykset ja eväät pärjätä. Muutenkin joksenkin haastavassa elämänvaiheessa kun murrosikä. Ala- aste perusra yläasteelle.

Mirjam Manninen (Porvoo, 16.11.2024)

#2818

Vi behöver verkligen våra sista byskolor o dagisar på landsbygden.

Kim Karlqvist (Borgå, 17.11.2024)

#2820

Porvoo ei kasva ilman hyviä koulutuspalveluja, raha tulee sieltä missä ihmiset on.

Pasi Iilomo (Helsinki, 17.11.2024)

#2827

Lähituottajien kauppa-auto maalta lähtee kaupunkeihin. Nämä yrittäjät tarvitsevat ajan, että saadaan kasvu. Elinvoimainen maatalous tarvitsee koulut meidän tiloille.

Elisa Parmanen (Loviisa, 17.11.2024)

#2829

Lähikouluja ja palveluita tarvitaan lisää ei vähemmän! Ei jättikokoisille kouluille ja olemattomille palveluille. Kyllä eläville kylille ja pienemmille yksiköille.

Olli ilmari Salonen (Loviisa, 17.11.2024)

#2837

Säästämään vanha.itsekin asun120vuotya vanhassa🙏

Mika Holmberg (Porvoo, 18.11.2024)

#2838

Ruotsinkielinen kyläkoulu Hamarista jo vietiin. Nyt ollaan tekemässä samaa virhettä suomenkieliselle koululle. Eivätkö kaikki tutkimukset ja ennen kaikkea kokemukset pienten yksiköiden eduista ole kiistattomia? Säästöt keskittämisestä jäävät saamatta kun lasten sullominen isoihin yksiköihin kostautuu oppimisvaikeuksina ja yhteisöllisyyden vähenemisen myötä muina ongelmina. Omat lapset ovat onneksi saaneet käydä ala-asteen pienessä Gammelbacka skolanissa, jossa jokainen opettaja tunsi kaikki oppilaat ja oppilaat jokaisen opettajan. Häiriöitä oli hyvin vähän ja koulu oli olennainen osa kyläyhteisöä. Nyt on huoli tulevista koululaisista suuri. Älkää viekö tulevaisuuden aikuisilta turvallista lähioppimisympäristöä.

Kirsi-Marja Eklund (Porvoo, 18.11.2024)

#2839

Olemme huomanneet mitä suuret koulukeskuksen saa aikaan, niin oppilaiden kuin opettajienkin keskuudessa. Suunta ei ole positiivinen kenenkään kannalta. Säästöä ei voi tehdä ihmisten pahoinvoinnilla.

Vilma Kilpeläinen (Askola, 18.11.2024)

#2846

Alla skolor skall få vara kvar.

Gu Nordström-Piipponen (Borgå, 18.11.2024)

#2847

Behåll kvar våra byskolor!

Kim Parviainen (Borgå, 18.11.2024)

#2853

Säästäkää kyläkoulut koulumatkat pitenee ,lasten jaksaminen ja hyvinvointi pitäisi olla etusijalla

Tero Ahola (Artjärvi, 19.11.2024)

#2884

Lasten hyvinvoinnin näkökulmasta pienten koulujen sulkeminen ka oppilaiden siirtäminen suurempiin yksiköihin on väärä ratkaisu, joka tehdään talouslaskelmien perusteella. Pitäisi arvioida monipuolisesti myös lapsivaikutuksia: esim
millaisia mahdollisia vaikutuksia (+ -) kouluverkoston muutoksella on lasten hyvinvointiin yleisesti sekä kouluhyvinvointiin!

Jaana Poikolainen (Porvoo, 21.11.2024)

#2889

Ehdottomasti pitäisi ymmärtää pienempien koulujen arvo ja merkitys kulttuurisesti, alueen elinvoimaisuuden, tulevan väestökehityksen eikä vähiten lasten ja nuorten kehityksen ja oppimisen kannalta! Syntyperäisenä porvoolaisena, mutta muualla eli Helsingissä, nytkin vielä asuvana, olen nähnyt myös vertailukohtaa sille, miten megakokoiset koulut voivat luoda paljon turvattomuutta ja vaikeuttaa lapsen oppimista. Porvoo on hyvin erityinen paikkakunta myös kulttuurihistoriallisesti eikä sitä voi mitata pelkästään tehokkuuden nimissä ja tiukasti euromääräisenä. Näennäiset säästöt voivat aiheuttaa paljon lisämenoja myöhemmin.

Nina Virtanen (Helsinki, 21.11.2024)

#2895

Ei tuhota meidän kyliä ja pakoteta kaikkia kaupunkiin. Se ei ole kaikkien elämäntapa

Robert Bergdahl (Kulloonkylä, 22.11.2024)

#2900

Entisenä Epoon koulun oppilaana toivon, että Epoon sekä muiden lähikylien kyläkoulut säilytetään. Pienemmässä koulussa lapsilla on mahdollisuus tulla paremmin nähdyiksi ja kuulluiksi, epäkohtiin ja kiusaamiseen on helpompi puuttua ja opettajat oppivat tuntemaan sekä oppilaat että perheet lähtökohtaisesti paremmin. On hullua ajatella, että isommat oppilasmäärät isoissa kouluissa lisäisivät lasten hyvinvointia ja tukisivat oppimaan oppimista.

Jenna Lehtonen (Parola, 22.11.2024)

#2922

Päätätte ehdottomasti väärin. Ala asteet pois kaupungista ja lapset pikkukouluun maaseudulle. Opetajille on helpompi opettaa ja kasvattaa lapsia pienissä kouluissa. Ja pystytää vaikuttaa lapsen mielen terveyteen ja ongelmiin paremmin. Koska pienempi koulu. Se huomataan nopeammin. Se raha mikä käytetään lasten ja nuorten mielen terveys ongelmii ja auttamiseen. Niin tämä on ratkaisu. Puututaan ajoissa ongelmaa. Eikä todeta sitä myöhemmin. Maaseutu ja luonto maaseutukoulussa tuovat lapselle turvallisen ja oppivan ympäristän. Ja väli tunnilla laosilla on tilaa pihalla touhua ja temmeltää. Nykyään kaupunki koukuissa on satoja oppilaita ja koulu piha on lähes puolikas jalka pallo kentän kokoinen. Lapset ei tee muuta kun tappelee ja kiusaatoisiaan. Pien kouluissa maaseudulla. Luonnon helmassa. On paras ja arvokas paikka kasvattaa suomalaisia. Kun tuoda kaikki betonivankilaan kaupunkiin. Teette väärin. Ja tiedätte sen. Mutta ahneus ja raha. Kävelevät käsi kädessä. Seuraavat sukupolvet jotkakasvavat Porvoossa. Ei todellakaan tule teitä kiittämään. Olemme menoasa ongelmaa päin kovaa vauhtia. Hyvin vointi lähtee hyvästä ympäristöstä, kavereista ja aikuisista jotka auttavat pientä lasta elämän kivisellä tiellä. Jos miljöö supistetaan pieneksi ja heiteitrtään laumoittaun isoihin luokkiin missä aikuinen kerkee keskittymään vaan puoliin oppilaisiin. On ongelma nuori valmis. Ja se vasta kallista on. Kun ei tule veron maksajia. Olen hyvin pettynyt tehin. Mutta kun ajat on kovat. Nii oikeat päätäjät nousee kansan keskuudesta. On teidän ahneiden vuoro nähdä miten kaupunkia olisi pitänyt johtaa.

Jerry Forslund (Porvoo, 24.11.2024)

#2935

Pidetään Porvoomme Unelmien Porvoona. Lapsilla olkoon oikeus käydä koulua missä koulun opettajat tuntevat lapset nimeltä ja lapset koulun opettajat, lähtökohtaisesti koulumatkan pituus minimoiden. Lapsille turvalliset koulumatkat. Lapsille vapaa-aika maksimoiden. Pidetään Porvoo kylien kokonaisuutena ja lisätään kylien vetovoimaisuutta, lapsiperheille syitä muuttaa kyliin.

Kaisa Korpela (Porvoo, 24.11.2024)

#2942

Todelliset säästöt ovat jääneet kertomatta kuntalaisille. Mitkä ovat haitat, kun kouluja suljetaan ja luokkakoot mahdollisesti suurenevat ja jäljelle jääneiden koulujen oppilasmäärät kasvavat ?

Eeva-Stiina Blomberg (Porvoo, 25.11.2024)

#2945

Siis todellakin on koulut ja päiväkodit pidettävä Porvoon pikku kunnissa!

Kirsi-Maria Seppälä (Porvoo, 25.11.2024)

#2959

Ilolan ja Epoon koulut ovat todella tärkeitä. Tarvittaessa niihin voi kuljettaa lapsia muualta, tästä ei koidu enempää kustannuksia. Monille lapsille pienempi kouluyhteisö on terapeuttinen toisin kuin isot koulut.

Hellevi von Schrowe (loviisa, 26.11.2024)

#2971

Näpit irti kyläkouluista!

Juha Mattila (27.11.2024)

#2991

Kyläkouluja ei saa sulkea! Muutimme Vantaalta Porvooseen juurikin siksi että lapsemme voisivat käydä kyläkoulua. Sannäs skola on ollut paras mahdollinen koulu ja se pitää ehdottomasti säilyttää. Samalla tavalla myös Porvoon muut kyläkoulut ovat arvokkaita. Jos Porvoossa ei olisi ollut tarjota kyläkoulua olisimme varmasti päätyneet muuttamaan joko Sipooseen tai Loviisan. Kyläkoulut ovat arvokkaita kylille ja niiden elinvoimalle sekä asukkaiden hyvinvoinnille. Ne pitävät huolta yhteisöllisyydestä aivan erityisellä tavalla jota ei voi muulla tavoin korvata.

Carina Radulescu (Porvoo, 29.11.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…