Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #3473 Afrikkalaisnaisten pakkoehkäisy Israelissa - syntyvyys romahti rokotteilla

25.12.2012 16:15




Afrikkalaisnaisten pakkoehkäisy Israelissa - syntyvyys romahti rokotteilla


Israelissa elävien etiopialaisnaisten saamien lasten määrä putosi äkisti dramaattiset 50 prosenttia, kertoo Jewish Daily Forward. Israelilainen toimittaja Gal Gabai halusi tietää miksi.

Lähde: Jewish Daily Forward
Toimittaja: Riikka Söyring
24.12.2012, Verkkomedia.org



Afrikkalaisnaisten pakkoehkäisy Israelissa - syntyvyys romahti rokotteilla

Gabai sai selville, että siirtolaisnaisille oli annettu vastoin heidän tahtoaan Depo-Provera -nimistä ehkäisyrokotetta. Kaikki naiset eivät ymmärtäneet mihin tarkoitukseen ruiske oli, mutta heitä painostettiin muun muassa sanomalla, että jos he eivät ota sitä, heidän ei sallita muuttaa Israeliin.

Rokotteiden jakelu aloitettiin pakolaisleirillä Gondarissa, niiden anniskelua jatkettiin siirtymäleirillä Addis Abebassa ja edelleen heidän saavuttuaan Israeliin.

Vaikuttaa siltä, että ehkäisyrokotteita pakotettiin etiopialaisnaisille JDC:n (American Jewish Joint Distribution Committee) Etiopiassa ylläpitämien terveydenhuoltoklinikoiden henkilökunnan ja israelilaisten sairaaloiden ja klinikoiden yhteistoiminnalla.

Naisille ei annettu perheneuvontaa (ehkäisyneuvontaa) tai tietoja erilaisista ehkäisymenetelmistä eikä valinnanvaraa: ainoastaan tieto siitä, että elämä olisi kovaa ja ikävää Israelissa, jos etiopialaisnaiset suunnittelivat suurta perhettä.

Gabain haastattelema gynekologi oli järkyttynyt Depo-Proveran käytöstä ja kertoi, että sitä määrätään hyvin harvoin muuta kuin laitoshoidossa oleville tai vajaakykyisille naisille, joiden ei voi olettaa itse kykenevän huolehtimaan ehkäisystään.

Israelin terveysministeriö, opetusministeriö ja JDC ovat kiistäneet tietävänsä mitään koko asiasta. Piilokameralla on kuitenkin saatu taltioitua, kun siirtolaisnaiselle annostellaan Depo-Proveraa.

Riikka Söyring @ 24.12.2012 14:43

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…