Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa


Vieras

/ #435 Energian kuluttaja maksaa siis jatkossakin

09.12.2012 10:35

Suora lainaus maikkarin nettisivuilta
"Dohan ilmastoneuvottelujen lopputulos oli suunnilleen odotettu.

Jo etukäteen tiedettiin, että Kioton sopimuksen jatkosta on pakko sopia, koska Kioton sopimuksen ensimmäinen kausi loppuu vajaan kuukauden päästä. Kukaan ei halunnut, että ilmastonmuutoksen torjunnassa siirryttäisiin jälleen täysin sopimuksettomaan tilaan.

Riemuvoitosta ei kuitenkaan voida puhua. Kioton sopimuksessa mukana olevista maista Kanada, Japani ja Venäjä ilmoittivat jo etukäteen, etteivät osallistu Kioton toiselle kaudelle. Näinollen toiselle kaudelle osallistuvat maat - esimerkiksi EU ja Australia - tuottavat vain 15 prosenttia maailman päästöistä.

Maailman suurimmat hiilidioksidipäästäjät Kiina, Yhdysvallat ja Intia eivät nekään ole mukana Kioton toisella kaudella.

Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta Kioton toinen kausi on siis lähes merkityksetön. Jos sillä jotain merkitystä on niin se on symbolista: maailman päästövähennyksiä jatketaan vuosikymmenen loppuun teollisuusmaiden johdolla.

Nyt kaikki energia pitäisikin suunnata siihen, että kaikki maat kiristäisivät omia päästövähennyslupauksiaan ja vähentäisivät päästöjään jo ennen vuotta 2020. Tiedemiesten mukaan maailman päästöt pitäisi kääntää laskuun vuoteen 2015 mennessä, jotta ilmaston lämpeneminen vielä voitaisiin pysäyttää kahteen asteeseen. Dohassa saatiin myös kirjattua lupaus, että päästövähennystavoitteita pyritään kiristämään ensi ja seuraavana vuonna."

Pikkuisen Suomen pitää siis pelastaa koko maailma. Kiina tuottaa päästöjä muutamassa vuorokaudessa saman verran kuin Suomi vuoteen (365 vrk). Entäpä Intia? Olisi hienoa että SLL perustaisi päämajan vaikka em. paikkaan, teoilla olisi jotakin merkitystä! Puhtaasta on vaikea tehdä puhtaampaa mutta pa*kasesta kyllä ja sillä tulisi konkreettisia tuloksia. Jo pelkästään Intiassa ja Kiinassa on kutakuinkin 2 mrd. ihmistä, Suomessa n.5.5 miljoonaa.