VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Skepsis

/ #2871 Suomi, suden ja demokratian maa

31.03.2012 20:31

"Demokratian eli kansanvallan eli "yleisen hyvän" ominaispiirteenä pidetään että tärkeimistä valtiollisista asioista päättää kansa tai kansan valitsema puolue.
Demokratian pääperiaatteena on enemistösääntö ja kansan itsemääräämisoikeus on kannustava filosofia demokratiassa, tärkeä on myös kansanäänestyksen mahdollisuus kansaa jakavissa kysymyksissä."

Mietin tässä tätä meidän susipolitiikkaa ja sitä onko tämä sitä demokratiaa. Onko tässä asiassa menetelty yleisen hyvän ja kansanvallan hyväksi.Näin maalikkona ajattee että jos jokin asia on pielessä niin asian pitäisi pystyä korjaamaan, mutta suden kohdalla tämä ei ole näin.
Suden kohdalla on niin että pieni porukka joka ei asu täällä on päättänyt että meidän pitää kärsiä suden vahvoista leuoista.
Kansanedustaja Anne Kalmarin ehdotti että siirrettäisiin susia pääkaupunkiseudulle mutta
se tyrmättiin heti vaikka Nuuksiossa ja Sipoonkorvessa olisi tilaa muutamalle sudelle.
Silloin, luultavasti ainoan kerran elämässään susitutkia Kojola oli sitä mieltä että susi ei voi elää "siellä". Kaikki Suomen muut paikat käy muttei "se".
Myös Uudenmaan riistanhoitopiiri tyrmäsi ehdotuksen heti sanoilla "Uudellamaalla on jo nyt riittävästi petoja omastakin takaa".
"Anne Kalmarin mukaan ”mahdollisuus susien näkemiseen” nostaisi Nuuksion ynnä muiden ulkoilualueiden ”virkistysarvoa”. Ilpo Kojola uskoo, että esiin nousisi lähinnä susipelko"(Uusi suomi)
He ovat päättäneet ettei sutta oteta pääkaupunkiseudulle koska siitä voi aiheutua haittaa retkeiliöille. Muualla Suomessa sudet ei haittaa retkeiliöitä joten sinne vaan.

Kojola varmasti tietää mikä susipelko on ja siksi ei halua sutta etelään mutta muu Suomi käy.
-Me ei oteta susia tänne mutta teidän on otettava ne.

Minä mietin ja mietin että onko TÄMÄ sitä demokratiaa?

Tästä pitäisi nyt järjestää se kansanäänestys jotta saatais jokin järki ja demokraattinen päätös tähän susipolitiikkaan. Järjestetään läänikohtaisesti äänestys susista.
Kysymys kuuluu -Hyväksytkö suden oman läänin alueella? Kyllä vai EI. Ne läänit jossa kyllä äänet voittaa ottavat ja pitävät huolen susista ja ei-läänit pitävät huolen ettei sudet tule väärälle puolelle.

Eikö tämä olisi demokraattista?