Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #1806 HEPREANKIELINEN NETTI-TV ALOITTAA

23.02.2012 16:34



22.02.2012 11:00

KOLMAS KERTA TODEN SANOI HEPREANKIELISESSÄ NETTI-TV-HANKKEESSA

Ristin Voitto -lehdessä viikolla 8 julkaistu Heikki Salmelan kirjoittama artikkeli


Uusi kanava haluaa tehdä Jeesuksen tutuksi profeettojen ennustamana Israelin Messiaana.

Jos Israel Chai olisi teelaatu, sen aromia saatettaisiin luonnehtia ilmaisuilla "monimuotoinen", "virkistävä" ja "pitkä, unohtumaton jälkimaku".

 


Todellisuudessa Israel Chai (Israel elää) on suomalaisen Avainmedian ja Israelissa toimivien messiaanisten seurakuntien netti-tv-kanava, jonka lähetystoiminnan on tarkoitus käynnistyä maaliskuun alussa.

 



Yllämainittujen, tee-esitteistä poimittujen adjektiivien kaltaiseen vaikutukseen kanavan taustajoukot kuitenkin pyrkivät.

Tavoitteena on juutalaisten evankelioiminen hepreaksi, messiaanisten uskovien opettaminen sekä Israelin ja Lähi-idän tilanteen tarkasteleminen Raamatun valossa, hanketta koordinoiva Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron luettelee.

- Lisäksi haluamme tuoda julki messiaanista näkökulmaa kristillisyyteen sekä todistaa Jumalan voimasta, joka pystyy muuttamaan juutalaisen ja arabin siten, että he voivat elää rauhassa yhdessä.

Kanava itsessään on viimeksi mainitusta hyvä esimerkki. Aaron on Israelin arabi, ja hänen taustansa ja hepreantaitonsa ovat osaltaan johtaneet suomalaisten vetovastuuseen hankkeessa.

Käynnistyessään Israel Chai on maailman ensimmäinen hepreankielinen ympärivuorokautinen nettitelevisiokanava.

 



Oikealla tavalla haastavaa

Pääpaino kanavan sisällössä on evankelioivissa ohjelmissa. Niihin sisältyy muun muassa Raamatun, juutalaisten historian ja juutalaisen Vanhan testamentin selitysteoksen, Talmudin, tarkastelua.

Juutalaista uskonnollista perinnettä pyritään ravistelemaan vähän samaan tapaan kuin islamia ja Koraania ravistellaan muslimeja evankelioivissa ohjelmissa.

Tavoitteena on ei-messiaanisten katsojien sytyttäminen Raamatun lukemiselle.



- Haastavaa sisältöä täytyy olla, oikealla tavalla. Keskivertojuutalainen ei tiedä Raamatusta, ei edes Vanhasta testamentista, yhtään mitään. Uskoon tulleet sanovat poikkeuksetta, että he eivät ole koskaan tienneet, että kristillisyys on oikeasti tällaista, Aaron kertoo.



Lisäksi luvassa on muun muassa musiikkia, uskoontulotodistuksia ja jumalanpalvelustaltiointeja messiaanisista seurakunnista. Myöhemmin ohjelmakarttaa on tarkoitus täydentää esimerkiksi suorilla lähetyksillä, joihin katsojat voivat soittaa ja esittää kysymyksiä.

 



Arabiankielellä symbolista merkitystä

Pääkielen heprean lisäksi ohjelmissa kuullaan arabiaa, hepreaksi tekstitettynä. Aaron uskoo, että kielellä on symbolista merkitystä etenkin ex-muslimien uskoontulotodistuksissa, joita halutaan näyttää osoituksena Messiaan muuttavasta voimasta.

 


Vaikka kanavalla näytetään joitakin ulkomaalaisten medialähetysjärjestöjen ohjelmasarjoja, päävastuun ohjelmantuotannosta kantavat noin kymmenen messiaanista seurakuntaa yhdessä kahden palkatun henkilön kanssa. Tekemistä riittää, sillä tarkoituksena on saada ohjelmavirtaan neljä tuntia uutta sisältöä joka päivä.

Lisäksi seurakunnat huolehtivat kanavan saamista palautteista ja jälkihoitotyöstä. Avainmedian roolina on ollut hankkeen koordinointi, rahoituksen hankkiminen sekä kumppaniyhteisöjen kouluttaminen.

 



Idea hepreankielisestä kristillisestä tv-kanavasta syntyi eri tahoilla noin neljä vuotta sitten. Aluksi pyrkimyksenä oli lähettää ohjelmia satelliitin kautta, mutta ajatuksesta luovuttiin muun muassa kustannussyistä.

Nettilähetyksetkin oli tarkoitus päästä aloittamaan jo kahtena edellisenä keväänä, mutta kummallakin kerralla hankkeessa päädyttiin ottamaan tuntuva aikalisä. Avainmedia-lehden taannoisen jutun mukaan tuskin millään muulla järjestön evankelioimisprojektilla on ollut ylitettävänään yhtä suuria esteitä.

 



- Mukana on ollut taloudellisia hankaluuksia mutta myös vaikeuksia löytää oikeita henkilöitä. Myös messiaanisten seurakuntien osaaminen ja ymmärrys tämänkaltaisesta mediatyöstä on ollut lapsenkengissä, Aaron kertoo.

- Nyt rahoitusta on saatu muun muassa Sveitsistä, Etelä-Koreasta ja Suomesta. Ohjelmatuotanto kaipaa toki edelleen tukea.

 


Israelissa arvioidaan olevan 10-15 tuhatta messiaanista juutalaista. Suurin osa maan asukkaista ymmärtää hepreaa, vaikka huomattavan osan äidinkieli onkin arabia, venäjä tai englanti.

Lahjani Israel Chai -kanavalle viitteellä 2 3020 7

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…