VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

/ #1578 Re: Re: Susi-Metsäkoira.

21.01.2012 23:44

#1522: - Re: Susi-Metsäkoira.

"Miksi Virossa sit 110 sudenkaato lupaa myönnetty...:))) Ja venällä 300..... Ruotsissakin 50, vaikka nekin täältä kautta sinne kulkee.... Et taida ihan ajan tasalla olla, jotta paree vaieta....:D"

Pikku korjaus: Venäjällä ei ole sudenkaatolupia, vaan tappaa saa ja on suositeltavaa heti kun siihen on tilaisuus. Kanadassa sitävastoin minkä tahansa metsästystilanteen yhteydessä tavattu susi on tapettava; jos esim. luvallinen hirvi on kiikarissa ja samallla näkyy susi, on hirvi jätettävä ja ammuttava susi. Ruotsissä susi on lainsuojaton poronhoitoalueella, mmikä tulee Vaasan korkeudelle asti, sekä piha- ja laidunmailla.

Venäjällä siis susia saa ampua tai muutoin pyytää ja saaliista saa vielä valtiolta palkkion. Baltiaan ja Suomeen lappaa susia Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Puolasta, mistä on sinne seurannut susi-ongelma. Suomessa on susiongelma synnytetty koirasusilla, "venäjäntuonnilla" ja laskentatavalla (kevättalven 600-700 sutta saadaan lasketuksi alle 200ksi yksilöksi). Miksiköhän ruotsalaisilla ainoa susiongelma liittyy rodun isoloitumiseen????????????????????