Raiskauksille kovempi tuomio!

Topi Hauru
Kirkkonummi

/ #175 Raiskaajat pääsevät liian vähällä!

15.02.2010 22:34

Olen saanut monesta lähteestä lukea, että raiskaukselle annetaan keskimäärin lievempiä tuomioita kuin suurten aineellisten vahinkojen tuottamuksesta. Ainakin monet lukemani uutisartikkelit sekä niiden nostattamat keskustelut tukevat tätä, mitä minun on vaikea käsittää.

Jos koko elämään vaikuttava koskemattomuuden loukkaus ei laissa saa yhtä suurta tai suurempaa arvoa kuin julkisrakennuksen polttaminen, on joko päättäjien arvomaailmassa tai systeemissä jotain vinksallaan! Koko "hyvinvointivaltio" käsitteenä on tällä alueella kyseenalainen, ellei raiskaajille aleta antaa vain ehdottomia tuomioita ehdollisten sijaan.

Adressin laatijan teksti, jonka mukaan keskivertoraiskaaja suorittaa rangaistustaan vieläpä varsin mukavasti "herroiksi eläen," saa viimeistään minutkin vihaiseksi. Kukaan, joka loukkaa toista henkisesti niin raa’alla tavalla, ei mielestäni ansaitse sellaista suojelua, kuin näen mielikuvissani luettuani adressikirjoitusta!

Siihen en ota kantaa, pitäisikö raiskaajan sukuelimet tuhota tai tehdä muuten toimintakyvyttömäksi, mutta niin syvän trauman, kuin raiskaaminen aiheuttaa, tuottamuksesta antaisin elinkautisen!