Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin

Isoin korjausliike käyntiin?

/ #164 Vakuutusasiat eduskuntavaalien 2015 TOP 3 - pääteemaksi!

23.01.2015 10:21

#156: Vakuutustoiminta vaaliteemaksi 2015 -  

Samalla tulee laittaa tarkkaan harkintaan, että tulisiko Suomen todellinen hallintamuoto eli korporatismi ja vakuutusalan ylivertaisuus viedä perustuslakiin?

Jos yhteiskunnallisten asioiden hoitamisen pelikirja on edelleen (viimeinkin!) perustuslaki, niin siitä olisi nyt saatava vahvaa sekä jatkuvasyötteistä signaalia myös tänne katu- ja ruohonjuuritason suuntaan.

Mielellään pääministeri Alexander Stubbin/kok. ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman/sd. suulla kerrottuna.

Meidän kaikkien pitää muistaa, että tämä adressi kohteena oleva, erittäin härski lakipykälä on monistettu myös näihin lakeihin, joista kommentissa nro 101 tämä kuvakooste

Esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaalien alla vakuutuslääkärit olivat tulossa omatoimisesti julkisuuteen. Kuitenkaan tästä tapaturmalain 41 d muutoksesta löytyy yllättävän vähän tietoa tiedotusvälineistä. Tässä kuvakoosteessa osuma ja näkökulma vakuutusalan omasta Tapaturmavakuutus - lehdestä. Jonka numerot ovat vuodesta 2000 alkaen luettavissa sähköisessä muodossa tästä linkistä

Kuvakoosteen alaosassa katsaus avoinna olevaan koko kuvaan tilanteeseen, koskien erittäin merkittävää julkista valtaa käyttäviin vakuutuslääkäreihin ja vakuutuslakimiehiin.

Vuosien 2007 ja 2014 välillä nähtiin mielenkiintoinen näyttö vakuutusalan avoimuudesta ja halusta lunastaa "Nyt tarvitaan kasvollisia vakuutuslääkäreitä" - lupaus. Sillä pelkkä kasvokuvien esiin tuominen ei ole riittävää, kun puhutaan erittäin merkittävän julkisen vallan käytöstä. Tarvitaan myös nimiä. Erikoisaloja. Erityispätevyyksiä. Sijaintipaikkoja. Koko kuvan muodostamiseksi.

Vakuutusala vastusti raivoisasti vakuutuslääkäritietojen julkisuuteen saamista! Tästä linkistä KHO:2014:83 taustoihin ja tietoon siitä, että myös vakuutuslakimiesten tiedot ovat hallinto-oikeuden päätöksellä julkiset!

Vaikka on kulunut yli 8 kuukautta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä, niin vakuutusyhtiöt eivät ole vieläkään noudattaneet kho:n vuosikirjapäätöksen velvoitteita täysimääräisesti.

Miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävä; lakisääteisiin pakollisiin maksuihin perustuvasta liiketoiminta-ala avautuu hitaasti. Kho:n päätöksestä välittämättä!

Esimerkiksi, ketkä ovat vakuutusyhtiön käyttämät vakiintuneet lausunnon antajat ja todistajat erilaisissa oikeusprosesseissa. Puuttuvat edelleen avoimesta julkisuudesta.

Tässä lainaus Silminnäkijän jaksosta - Vakuutusyhtiön hylkäämät:

Toimittaja:
”Lausuntoja tehdään nopealla tahdilla. Otetaan esimerkki. Eräs ortopedi antaa lausuntoja liikennevahinkolautakuntaan; lääkärijäsenenä noin 1 700 kappaletta vuodessa.

Sen lisäksi hän lausuu vuosittain potilasvakuutuskeskukselle noin  200 lausuntoa. Tämän kaiken lisäksi hänellä on päätyö HUSissa.”

Asianajaja:
”Omasta näkökulmastani en ymmärrä, että miten hän voi laatia tällaisen määrän lausuntoja vuodessa. Jos asiakas toimittaa meille tuota, jutun asiakirjanipun, se on tyypillisesti tällasesta nipusta, tällaseen nippuun asiakirjoja.

Jokainen voi tietysti tästä itse laskea, että montako minuuttia yhden lausunnon laatimiseen voi niin kuin realistisesti käyttää.”

* * * *

Pessimisti ei pety näissä vakuutustaisteluissa koskaan:

- Aikanaan meppinä toiminut kokoomuksen Alexander Stubb vastasi rehellisen tuntuisesti muutamiin viesteihini, jotka koskivat Suomen ihmisoikeustilannetta ja vakuutusyhtiöiden käsittämättömän suurta ylivaltaa Suomessa:

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Erittäin mielenkiintoiseksi tuon rehellisen vastauksen tekee se, että jos otetaan huomioon hänen oma vaalirahoitusilmoituksensa vuoden 2004 eurovaaleista. Siihen sisältyy kokonaan 90 000 euron avaamaton vaalirahoituksen osuus. Puheiden ja tekojen välinen ristiriita lienee ilmeinen?

Lähde: Suomi 2017 blogi