Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Bögarnas fel

/ #41674 Re: Naisen ja miehen tasa-arvoinen avioliitto

01.09.2014 15:11

#41667: - Naisen ja miehen tasa arvoinen avioliitto  

 Naisen ja miehen avioliitossa vallitsee tasa-arvo  - jos vallitsee-  mutta voipa jonkun  naisen ja jonkun miehen liitto olla hyvinkin kaukana tuosta ihanteesta.

Ihanteiden toteutuminen kun   riippuu aina niiden  toteuttajista ja siitä miten he niitä  ihanteitaan milloinkin  (...tässä tapauksessa siis  keskenään) toteuttavat.

Toisten liitot ovat hyvinkin sopuisia,toisten hyvinkin myrskyisiä,joidenkin  yksinkertaisesti vain yhtä jatkuvaa perhehelv.ttiä.

Tasa-arvo parisuhteessa on paitsi sopupeliä, myös aina  määrittelykysymys.

´Tasa-arvolla´ yleensä kuitenkin  tarkoitetaan  lähinnä  mahdollisuuksien  tasa-arvoa jonkun ihmisryhmän puitteissa.

Yleensä kylläkin suuremman joukon  ,kuin vain  kahdesta ihmisestä muodostuvan, parin ...

Tasa-arvoisen avioliiton kohdalla sillä tarkoitetaan,että  MYÖS samaa sukupuolta olevilla  pareilla olisi YHDENVERTAINEN  MAHDOLLISUUS (heteropareihin verrattuna) solmia  avioliiitto kumppaninsa kanssa.

Siitä tasa-arvosta ja sen toteuttamisesta lainsäädännön kautta koko tässä Tahdon-kampanjassa lopultakin vain on kysymys.

Keskustelu siitä, onko vaikkapa  Matin ja Maijan, vaiko Heikin ja Kaijan liitossa tasa-arvoisemmat oltavat ja miten heidän huusholleissaan  esim, tiskivuorot ja muut kotityöt jaetaan on siis  kaikki täysin epäolennaista ja aivan asian vierestä puhumista ja kirjoittamista.

´Tasa-arvo´ liitetään yhtenä sisällöllisenä määritteenä demokratiaan ja käytännössä niillä tarkoitetaankin hyvin pitkälle samaa käsitettä.

Puhuttaessa vaikkapa työpaikkademokratiasta tarkoitetaan esim. työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia itseään ja työtään koskevissa asioissa ja päätöksissä suhteessa työnantajaosapuoleen.

Sillä siis huom.EI tarkoiteta mitään ´työpaikan ihmissuhdeilmapiiriä´,eikä sitä millaisia kavereita ja kamuja  yrityksen työntekijät keskenään ovat, tai eivät ole,vaan heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa asioihin työpaikalla ko. yrityksen työntekijöinä.

Aikaihmisen luulisi kyllä ymmärtävän näin yksinkertaisen asian:tasa-arvo ja tapauskohtaiset  ihmissuhdeanalyysit ovat kaksi aivan eri asiaa ja erilläämn ne on aina tarkasteluissaan aina syytä pitääkin-muuten ollaan koko  keskustelussa aivan pohjattomassa suossa