Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #30998 Re:

10.03.2014 14:30

#30991: -

 

Tässä yritelmää koota paketiksi,  ja pistää paketti sinne minne kuuluu,  eli etuskuntaan.  Jos lähetät, 
viitikkö pistää mulle,  että kenelle meni.  Mutta älä vielä,  tulee usiampia!

 

 

 

 

 

OSA 1


Menetin tuon ulkoasun tännelaitossa,  jospas vielä koittais.   Y r i t ä n  vielä  s a a d a  tehtyä paremman.

 

Tasa-arvoinen avioliittolaki ?

Perinteistä avioliittoa ollaan uudelleen määrittelemässä. Se tarkoittaa sitä, että lainsäädäntöä muutetaan. Muutoksen ei ole sanottu olevan kuin pieni muotoseikka, joka ei keikauta mitään muuta yheiskunnassamme
puoleen eikä toiseen, vaan ainoastaan asiassa vallitseva tasa-arvovaje korjautuu.


1.Onko samaa sukupuoltaolevien avioliitto ihmisoikeuskysymys ?

Euroopan ihmisoikeus Tuomioistuimen (EIT) mukaan EI. Sen ihmisoikeus-sopimuksen (EIS) artiklassa 12 jossa oikeutetaan perhettä perustettaessa toimimaan kansallisten lakien mukaisesti. EIT on ilmaissut kannanottonsa vuonna marraskuussa 2012 Suomelle liittyen rekisteröidyn parisuhteen muuttamiseen avioliitosta parisuhteeksi sukupuolen vaihdostilanteessa.



EIT toteaa: ”EIS 12 art. suojasi perinteistä avioliittoa miehen ja naisen välillä” ja ”EIS 12 artikla ei perustanut sopimusvaltioille velvollisuutta myöntää samaa sukupuolta oleville oikeutta päästä avioon” ja päätyi toteamaan, ettei mainittuja artikloja eikä myöskään 14 artiklan syrjinnän kieltoa ollut rikottu.

Nykyinen avioliittolakimme on siis täysin ihmisoikeussopimuksen mukainen. Tästä voidaan myös päätellä, ettei avioliiton rajaaminen miehen ja naisen väliseksi ole syrjivää.

V
aratuomari Marika Visakorpi, J:kylä ( KD)




Avioliittolain muutosvaatimusta perusteellaan keskeisesti tasa-arvolla ja ihmisoikeuksilla. Vantaalainen kaupunginvaltuutettu, varatuomari
Johannes Hirvaskoski katsoo, että ne ovat selkeästi virheellisiä perusteluja, olipa lain tulevasta sisällöstä mitä mieltä tahansa.

Hän vertaa avioliittolakia
1.kansalaisuuden kriteereihin. Kuka tahansa ei voi olla Suomen kansalainen. Jos kansalaisuuden kriteerit täyttävien ihmisten piiriä halutaan muuttaa, joudutaan muuttamaan itse instituutiota.

– Se määritellään silloin uudestaan ja samalla muutetaan käsitystä siitä, mitä on olla suomalainen.

2.Toiseksi esimerkiksi Hirvaskoski nostaa etnisen alkuperän kuten saamelaisuuden. Antamalla muillekin oikeus olla saamelainen, muutettaisiin määritelmää ja käsitystä siitä, mitä on olla saamelainen.

– Puhe tasa-arvoisesta avioliittolaista on siis yhtä kevyttä, kuin olisi puhe tasa-arvoisesta saamelaislaista tai tasa-arvoisesta kansalaisuuslaista.

Tasa-arvon argumentit eivät tässä päde.

Valtion ei tule säännellä rakastumisia eikä ihastumisia eikä yksilöiden mielihyvän kokemisen tunteita. Mutta tämä tosiasia ei muuta mitä hyvänsä ihmissuhdetta avioliitoksi. S





Avioliitto ei ole pelkkä yhteiskunnallinen sopimus, ei valtion eikä lakikirjan luomus eikä liioin pelkkä vihkimisseremonia. Avioliitto on kulttuurillinen instituutio, joka lepää ihmisluonnon biologisen ohjelman varassa. Juha Ahvio, dos.H:ki





Isyydellä ja äitiydellä on itseisarvoa lapsen elämälle.

Jokaisella lapsella on luonnollinen lähtökohtainen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa.
Muuten olisi yhdentekevää kenen aikuisen syliin lapsi synnytyslaitoksella annetaan.
_______________________________________________________________________________

Mikään vetoaminen aikuisten väliseen kiintymykseen tai ”rakenteelliseen tasa-arvoon ei saa ohittaa tätä parisuhteen kaikkein heikoimman osapuolen oikeutta. Ahvio
_______________________________________________________________________________

Lapsen luontainen lähiympäristö on isän ja äidin muodostama.
Lukuisista syistä johtuen näin ei toki aina elämässä ole.Ja vaikka ja
muut aikuiset voivat tulla jossain määrin korvaamaan puuttuvaa
vanhempaa, on kuitenkin kokonaan toinen asia viedä mahdollisuus
isään ja äitiin lainsäädännöllä. Nykyinen avioliittolaki ei ole mieli-
valtainen vaan perusteltu. Varatuomari Marika Visakorpi J:kylä


Isyyden tärkeydestä poikien elämässä ovat kirjoittaneet mm. lastenpsykiatrian erikoislääkäri Raisa Cacciatore ja Samuli Koiso-Kanttila kirjassaan Pelastakaa pojat. Niin ikään Jari Sinkkonen kirjassaan Elämäni poikana puhuu isän merkityksestä lapsen elämässä, samoin Tommy Hellsten kirjassaan Vanhemmuus isän ja äidin merkityksestä. Alkuperän merkityksestä kertoo myös se, miten monet vanhemmastaan eroon joutuneet myöhemmin elämässään haluavat etsiä biologisen vanhempansa.




YK:n vuoden 1948 yleismaailmallisten ihmisoikeuksien julistuksen pykälä 16 puhuu ihmisoikeutena juuri luonnollisesta avioliitosta ja määrittelee perheen perustamisen miehen ja  naisen yhteenliittymiseksi ja tämän mahdollistamana lasten syntymisenä. Tällaiselle lähtökohdille nojaavan avioliittoinstituution tulee YK:n ihmisoikeuksien julistuksen mukaan olla valtion erityisessä suojeluksessa.

 

 

Sukupuolineutraali avioliittolaki ajaa avioliittoa itsekkäästi vain aikuisten välisen kiintymyksen näkökulmasta. Kansalaisaloite väheksyy lapsen oikeutta omaan biologiseen isään ja äitiin.
Esityksen laatijat ovat sen sijaan abstrahoineet avioliiton ja irrottaneet sen tyystin biologisesta vanhemmuudesta ja siitä

johtuvasta lapsen oikeudesta omiin vanhempiinsa, jonka oikeuden nykylainsäädäntö ottaa huomioon. Juha Ahvio

 


Avioliitto on yhteiskunnan toimivin ja vähiten valtiollista
asioihin puuttumista edellyttävä tapa taata lasten hyvinvointi,

Valtion ei tule säännellä rakastumisia eikä ihastumisia eikä yksilöiden mielihyvän kokemisen tunteita. Mutta miesten ja naisten väliset seksuaaliset suhteet kuuluvat valtion ja lainsäädännon alaan, koska vain ne tuottavat uusia ihmisolentoja, lapsia
Mutta tämä tosiasia ei muuta mitä hyvänsä ihmissuhdetta avioliitoksi.P.Turunen


Jokaisella lapsella on luonnollinen lähtökohtainen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa. Muuten olisi yhdentekevää kenen aikuisen syliin lapsi synnytyslaitoksella annetaan.