Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #30550 Re: Re:Nainen

05.03.2014 16:57

#30523: Virgo92 - Re:Nainen

Jännittävää:) Virgo on palannut maisemiin! Tervetutuoa. Joo kyllä äkkiseltään vaikuttaisi aivan Aatamin aikaiselta touhulta... ja kauanhan noista ajoista on jo nytkähtänytkin. Raamattua enemmän plaranneena huomaa monesti lopullisen käsityksen muuttuneen ennakkokäsityksistä aivan totaalisesti.

Raimo Mäkelä käsitteli 2.3.14 Suomen Raamattuopiston jumalanpalveluksen saarnassaan aihetta Jumalan rakkauden uhritie. Siinä hän sanoi, että jos jokainen aviopari noudattaisi Raamatun kehotusta siitä, että aviopuolison tarpeet laitettaisiin omien tarpeiden edelle, ei tulisi avioeroja. Raamatussa kehotetaan miestä laittamaan naisen tarpeet etusijalle ja myös naista laittamaan miehen tarpeet etusijalle. Niin, kyllähän tämä meidän itsekkyys tiedetään, mutta moniko sen sitten rehellisesti myöntää.

Monesti on kysymys ihan meidän omasta asenteestamme. Tulee mieleen sanonta "Kristitty on se, joka tunnustaa: Jumala on oikeassa. Muut tekevät sitä, mikä heidän omasta mielestään on oikein." Meidän oma ihmisluontomme, vanha aatu, on vastaan kaikkea Raamatun sanaa ja ihminen haluaisi itse Jumalan paikalle. Siirryn nyt tuohon Saarisaloon, lainaan joitakin kohtia pitemmästä tekstistä:

Lähde: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki, 2009, sivu 341: NAINEN Vaikka Raamatun luomiskertomuksen naiselle antama arvo yleensä jäi pitkiksi ajoiksi vain ihanteeksi, vaikutti tämä ihanne kuitenkin yhä kasvavassa määrässä todellisuuteen.

--Vapautumisestaan nainen saa kiittää evankeliumia. Palaamalla luomisen perusjärjestykseen Vapahtaja ei vain saata avioliittoa siveelliseen täydellisyyteen, vaan antaa siten myös naiselle Jumalan tarkoittaman aseman.

sivu 329: MIES

--Häneltä odotetaan myös itsehillinnän taitoa, Sananl.16:32; Sananl.25:28; Job11:12. Voimaansa mies ei saa käyttää väärin kovuuteen, Jes.14:4 s., eikä ylpeyteen ja ylimielisyyteen, Jer.17:5 s. Hän on naisen luonnollinen suojelija, 2.Moos.2:17.

--Aviomiehenä hänen on rakastettava vaimoaan kuin omaa lihaansa, vieläpä niin antautuvasti ja vaimon tosi hyvää tarkoittaen kuin Kristus on rakastanut seurakuntaa, Ef.5:25-29; Kol.3:19. Hän ei saa itsekkäästi käyttää hyväkseen vaimon heikkoutta, 1.Piet.3:7. Kristuksessa ei ole miestä eikä naista Gal.3:28, so. hänen armolahjansa kuuluvat yhtäläisesti molemmille, vrt. 1.Piet.3:7.

 

Hei Virgo, sehän tarkoittaa tuo perheen perustaminen sitä, että tuosta naisen ja miehen välisestä suhteesta tulee voimakkaampi kuin riippuvuus isästä ja äidistä.  Eihän niitä välejä pidäkkään romuttaa, et varmaan sinäkään sitä tarkoittanut.