Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #25078 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eipä hyvä tarvitse korjauksia?

20.11.2013 10:25

#25077: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eipä hyvä tarvitse korjauksia?

Kirkosta eronneet nais- ja miesparit voivat saada avioliittolain voimaan maistraatissa. Lait säätää eduskunta, mutta lakia ei saa heikentää nais-, miesparille, jotka eivät kuulu kirkkoon ja haluavat maistraatissa saada lainvoiman avioliitolleen. Monet Luterilaiseen kirkkoon kuulumattomat nais- miesparit ovat aina käyneet Maistraatissa. Meitä ei saa syrjiä tässä asiassa.

Vielä ei ole mainitsemaasi lakia voimassa, joka ei ole naisen ja miehen välinen, vaan samaa sukupuolta olevien joille rekisteröity parilaki on sopivampi jo käsitteeltäänkin. Avioliitto-nimikettä pitää suojella ja se kuuluu ainoastaan naisen ja miehen väliselle liitolle. Liitot ovat erilaisia. Kuten huomaat erisukupuolta olevat ja samaa sukupuolta olevat. Siinä on suuri ero, jota ei pitä sekoittaa. Sukupuolet pitää erottaa toisistaa, koska ne ovat erilaisia, mutta jos ei niitä eroteta kuulukoon ne silloin samaa sukupuolta olevaan lain piiriin.

 

Yllättävää kyllä - ainakin sinulle - mutta kenenkään ei ole pakko ottaa kirkollista vihkimistä, vaikka olisikin evlut-kirkon tai muun uskonnollisen yhdyskunnan jäsen. Siltikään avioliittolakia ei saada voimaan maistraatissa, vaan eduskunnassa. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei heikennä kenenkään oikeutta mennä naimisiin, vaan päin vastoin laajentaa oikeuksia. Tuleva laki ei siis syrji ketään, ei varsinkaan "teitä".

"Rekisteröity parilaki" - mikähän se on? Perustelematon käsityksesi avioliitto-nimikkeen rajauksesta kuuluu jonnekin 1800-luvulle. Ajattelusi perusteella muille kuin arjalaisille pitäisi olla oma avioliittoinstituutionsa. Pitäisikö naisilta poistaa äänioikeus samaan syssyyn?