Uusia oikeuksia sosionomiopiskelijoille!

Ei aivan tyhmiä

/ #31 Re:

08.05.2011 09:18

#29: Elisa* -

Totta, asiat eivät ole helppoja, mutta ylemmän AMK tutkinnon suorittanut sosionomi on opiskellut alaa viisi vuotta, eli yhtä kauan kuin sosiaalityöntekijät yliopistossa. Lisäksi tosiaan ylempää AMK-tutkintoa opiskelemaan ei voi hakea ilman kolmen vuoden työkokemusta, mitä sosiaalityöntekijöiltä ei vaadita.

Joku on kritisoinut sitä, että sosionomeilla ei ole tietoa tutkimuksista, mutta kyllä sitäkin tulee jonkin verran. Ensin alemman AMK:n opinnäytetyö 15 op ja sitten ylemmän 30 op, eli yhteensä 45 op. Mikä muuten on gradun opintopistemäärä, joku 40? Eli hieman vähemmän kuin AMK:ssa.

 

On ikävää kun väheksytään sosionomien ammattitaitoa ja annetaan sellainen kuva että olemme aivan tyhmiä. Elisakin tuossa kivasti muistutti että asiat voivat olla vaikeita, joten sosionomin tutkinto (ylempi/300op) ei riitä sosiaalityöntekijän vaativiin tehtäviin. Toki tehtävät ovat hyvin vaativia, mutta niin ovat myös monet sellaiset sosiaalialan johtotehtävät joissa jopa alemman tutkinnon suorittanut sosionomi on pätevä toimimaan. Ylemmällä sosionomitutkinnolla voi sitten toimia kunnan sosiaalihuollon/sosiaali- ja terveyshuollon hallinnollisissa johtotehtävissä.

 

Itse tosin en kaipaa sosiaalityöntekijän tehtäviin enkä ihmeemmin edes noihin johtotehtäviin (mihin pätevyys riittäisi), sillä pidän käytännön työstä asiakkaiden parissa ja siksi olen valinnut tällaisen alan missä todella saan tavata  asiakkaita ja perehtyä heidän asioihinsa kunnolla. Jos haluan parempaa palkkaa, niin voin sitten pyrkiä niihin johtotehtäviin.