Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Pettynyt

/ #19790 Perun allekirjoitukseni

31.08.2013 13:45

Ehdin allekirjoittaa tämän adressin jo huhtikuussa, mutta sitten sain tietää adressin pääpuuhamiehen Leo Mellerin hämäpuuhista. Nyt haluan peruuttaa allekirjoitukseni. Kuinka se käy päinsä?


Meller tuli Patmos Ry:n johtoon vuonna 1971 nostaen yhdistyksen vararikon partaalta jaloilleen ja menestykseen. Vuonna 1999 Patmos lähetyssäätiöllä oli 18 000 rekisteröityä tukijaa ja se keräsi lahjoituksina noin 28 miljoonaa markkaa, joista 25 miljoonaa jaettiin erilaisiin avustuskohteisiin.

Huhtikuussa 1986 Meller tuomittiin Helsingin raastuvanoikeudessa yhden vuoden, 10 kuukauden ja 20 päivän vankeuteen sekä 8 510 markan sakkoihin muun muassa vero-, kirjanpito- ja rahankeräysrikoksista. Samalla Patmos ry tuomittiin menettämään valtiolle vastoin rahankeräyslakia kerätyt 100 000 markkaa. Helsingin Sanomien artikkelin mukaan tuomion peruste oli Patmos ry:n rahojen kavaltaminen ja veropetos. Meller itse väitti tuomion olleen osa ajojahtia, joka häneen kohdistettiin Raamattujen salakuljetuksesta entiseen Neuvostoliittoon. Päiväkirjaa patmoslaisuudestaan pitäneen naisen mukaan Meller kirjoitti lahjoittajille vääriä laskuja sanoen, että pahilaiselta saa kerätä kaiken rahan kaikin keinoin.

Leo Meller kannatti yhdessä lähetyslääkäri Marja Rantasen kanssa lääkäri Pekka Reinikaisen eurovaalikampanjaa vuonna 2004. Hän järjesti kirjekampanjan Reinikaisen puolesta ja toisia ehdokkaita vastaan. Helsingin Sanomien mukaan kirjekampanja oli ongelmallinen kristillisdemokraateille, sillä Mellerin kerrottiin parjanneen laajalle tukijoukolleen puolueen muita ehdokkaita (muun muassa Bjarne Kallis, Eija-Riitta Korhola, Lyly Rajala) ja kehunut Reinikaista ilmoittaen tietävänsä Pyhän Hengen tahdon vaaleissa.

Mellerin toiminta on herättänyt ajoittain myös julkista arvostelua. Helsingin Sanomien toimittaja Harri Nykäsen artikkelin mukaan Melleriä on arvosteltu erityisesti rahankeräysmenetelmistä, vallantavoittelusta, naissuhteista ja maineenkipeydestä.

Pastori Seppo Juntunen on arvostellut Mellerin toimintaa kertoen hänen painostavan arvostelijoitaan vaikenemaan. Kiista johti vuonna 2006 lehtikirjoitteluun Kirkko ja kaupunki -lehdessä, joka keräsi myös Mellerin uhrien haastatteluja anonyymisti. Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola vertasi blogissaan Mellerin uskonsisarten hyväksikäyttöä sielunhoidossa insestiin ja kertoi Mellerin sekaantumisen kristillisdemokraattien vaalikampanjoihin johtaneen hänen siirtymiseensä pois kristillisdemokraateista kokoomuksen riveihin.

Kirkko ja kaupunki -lehti kertoi 3. joulukuuta 2006 Mellerin tehneen poliisille tutkintapyynnön lehden kirjoituksista. Ristin Voitto -lehden (9.5.2007) mukaan Leo Meller ei saapunut sovittuun aikaan mennessä poliisiasemalle kertomaan näkemystään kunnianloukkauksesta. Näin ollen poliisi tulkitsi asian rauenneeksi. Meller sanoi luopuneensa oikeusjutusta antaakseen sovulle mahdollisuuden. Juntusen mukaan kyse oli edelleen Mellerin näyttelemisestä ja tietoisesta julkisuuskuvan luonnista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Meller