Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kahden maan kansalainen

/ #16234 Kristityn vapaudesta

25.06.2013 06:53

#16200: - Re: Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

Nyt onkin jo eletty riittävästi maskuliinista aikakautta. Sen osoittaa miesten historia. Olet varmasti erityisen tyytyväinen kun voit raamatusta ottaa näitä jakeita turvataksesi avioliittosi. On se sitten uskot, arvot tms. Ne tulevat muuttumaan sillä ainoa varma asia on muutos itsessään. Mielestäni teette elämän älyttömän vaikeaksi pitämällä kiinni jostakin jota ette voi kahlita. Kukin saa harrastaa mitä haluaa, mutta pitäkää pienempää haloota toisten sieluista. Ne kuuluvat niille joille ne kuuluu.

Sielut kuuluvat Herralleen ja Luojalleen. Hän tuomitsee ne viimeisellä tuomiolla ja lähettää siihen seuraan, johon ne kiintyneet ovat. Kun Herra nostaa ja kantaa, on siinä elämä ja autuus rakastavassa yhteydessä Jeesukseen. Jumalaa ei tosiaankaan voi kahlita. Voimme korkeintaan vedota Hänen oikeudenmukaisuuteensa ja lupauksiinsa, mutta me emme voi määrätä minkä ikeen Hänen pitäisi ottaa kannettavakseen, ja silti, Hän tarjoaa Poikansa Jeesuksen rinnallemme kantamaan meidän syntitaakkaamme. Armoa armon päälle.

Aikakaudet eivät paina Jumalan jaloissa mitään. Ihmiset, maailmankaikkeus ja aika ovat vain Hänen luomisvoimansa näkyväisiä merkkejä. Hän tietää mihin olemme menossa ja miten ihmiskunta on muuttumassa. Maailmanhistoria on miesten ja naisten yhteistä tarinaa, vaikka tähän asti perin harvoissa kirjoituksissa nainen on nostettu arvostaen esille - harvat huomaavat, että Raamattu on yksi niistä kirjoista, joissa naista arvostetaan. Nainen nostetaan esille kuninkaallisen suvun jäsenenä Jeesuksen sukuluettelossa. Meidän suomalaistenkin kannalta katsottuna on hyvä huomata, että siinä arvostetussa asemassa ovat usein juuri pakanakansoista sukuun tulleet naiset.

Kristityn usko perustuu Raamattuun ja vaikka ihmisten tulkinnat mistä tahansa kirjoituksista voivat muuttua vuosisatojen varrella, niin Pyhän Hengen tulkinta ei muutu, sillä Hän opettaa meille muuttumattomasta Jumalasta. Kristityn tehtävä ei ole kahlita ketään, ei edes itseään, sillä laki on niitä varten, jotka ovat lain orjia. Kristityn tehtävä on varoittaa nähdessään kanssasisarensa tai -veljensä olevan vaarassa, aivan kuten nyt niin monet saastaisten himojen orjuuteen houkutelluksi tulleet ovat. Himoja on tosiaan kaikilla, mutta hallitsemattomina ne eivät suinkaan ole hyvinvoinnin lähde.

Kristitty on täysin vapaa ollessaan Kristukselle alamainen, sillä Hänen Rakkaudessaan emme enää elä lain alla. Ja toki kukin saa harrastaa mitä mitä haluaa, mutta kaikella on silti seurauksensa elettäessä kaukana Vapahtajan armostaloudesta. Vain Kaikkivaltias voi oikeasti muuttaa tekojemme ja synnin välistä tasapainoa syntisen eduksi. Juuri paholainen on se, joka valheillaan saa ihmisen uskomaan suuriin lupauksiin vapaudesta, rikkaudesta ja nautinnosta ilman Jumalaa.

Himo on ihmisen halu poimia nautintoja välittämättä Hänestä, joka on ihmisen alusta loppuun luonut. Ei ole sukupuolineutraalia laittaa esim. kaksi miestä pariskuntana lähetystyöhön, sillä kyllähän tuollaisen lähetystyöntekijäparin vastaanottajille heidän tulonsa kertoo lähettäjämaan elävän täysin Raamatunvastaisten periaatteiden mukaista elämää. Millainen on sellaisen ihmisen osa, joka jää täyttämään Jumalan kymmentä käskyä ilman Jeesuksen sovitustyön hedelmiä? Entä miten elää synnistä piittaamaton ihminen? Kuka kuulee Jumalan kutsun Poikansa ristin ääreen?