KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Jaana Vuorenpää
Vieras

/ #1626 Terttu Kanervon AL 20.3 kirjoituksen vastineeni

26.03.2011 21:35

Aamulehti ei ole vielä julkaissut tätä alla olevaa vastinettani, joka on osoitettu KKY:n puheenjohtaja Terttu Kanervon 20.3 Lukijalta -palstalla julkaistuun aiempaan kirjoitukseen.

Terttu Kanervo kertoi ko. vastineessaan vain viime vuosina talteen otettujen kissojen määristä, mutta supistushan on tapahtunut viimeisen neljän kuukauden aikana. Kyseisen jakson kissalukuja Kanervo ei ole suostunut kertomaan, mutta se on varmasti huomattavasti vähemmän kuin viime vuoden vastaavat luvut. Syytä asian salailuun voimme vain arvailla.
Työtä on tehtävä kaikilla KKY:n toiminnan eri osa-alueilla. Leikkauskampanjat eivät saa syrjäyttää aktiivista kissojen talteenottoa tai päinvastoin. Nämä asiat eivät ole toisiaan poissulkevia. Kodittomien kissojen pelastus tulisi olla ensisijaista, sillä näillä kissoilla ei ole aikaa odottaa.
KKY:n varojen säätiöiminen edes osin ei tunnu järkevältä ja miten se toimisi, kun nytkin jo kitsastellaan yhdistyksen sisällä kissojen kustannuksella. Karanteenipaikkaa tarvittaisiin kipeästi estämään tautien leviämistä ensikoteihin. Rahaa ei tunnu riittävän myöskään kissojen hoito- ja eläinlääkärikuluihin, vaikka jokainen yksilö olisi hyvä tarkastuttaa eläinlääkärillä ja myös pennut rokotuttaa. Taloudenhoitajalle kyllä maksetaan 16 000 euroa vuodessa vaikka kyseiseen tehtävään olisi ammattitaitoinen vapaaehtoinen saatavissa ilmaiseksi.
Sijoittajat ovat nostaneet kanteet itseään kohtaan tehtyjen hallituksen yhdistyslainvastaisien toimintojen vuoksi, koska muuta keinoa heillä ei enää ollut. Jokaisella on oikeus puolustaa itseään ja se ei ole mikään todellinen peruste irtisanomisille. Myös hallitus on luottamustehtävässä. Pitäisikö hallituskin hyllyttää siksi, kunnes asia selviää?