2. tytön ja isän puolesta

Teute

/ #7 Katos kun joku vastaa Unisef. Ei sosiaalitoimi, eikä Lapsiasiainvaltuutettu

04.06.2013 22:00

#6: Näiden tyttöjen isä - Jopa puhelimesta ja lastensuojelukaan Vantaalta ei kiinnostu

abcdef

Lähettäjä: z Asiakaspalvelu [mailto:asiakaspalvelu@unicef.fi]
Lähetetty: 4. kesäkuuta 2013 12:36
Vastaanottaja: tero.hernandez@tmtgroup.fi
Aihe: Lapsen etu-kysymykset

Punaisella merkkailtu lisäinfoksi. by Isä itse. Sinisellä Unisef ja mustalla alkuperäiset kysymykset.

Hyvä Tero Hernandez,

Kysyitte monia kysymyksiä, joihin ei useimpaan ole yksiselitteistä vastausta, niin kuin ei ole lapsen etu käsitteeseenkään.

Kun sosiaalitoimi niin Tuusulasta, kuin Vantaalta eivät suostu vastaamaan selkeään kysymykseeni. Niin päätin kysyä teiltä.

 

1. Kumpi on parempi 2,5v ja 6v tyttöjen olla tarhassa? 10h hoitoaikasopimus vai 5h sopimus? Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, riippuu mitä se muu kuin hoidossa vietetty aika on. Isä hakee autolla tai kävellen isoon OK taloon jossa uima-allas. Isä tekee kotoa käsin töitä, mutta joskus joutuu käymään pankissa ja muilla asioilla.  Siksi tämä hoitopaikka max 5h oisi oltava. Varmuuden vuoksi vain.

 

2. Onko parempi nyt kun koulu alkaa vanhemmalla tytöllä? Kulkea yksin kerrostalosta 1,5km Vantaan isossa kaupungissa kouluun ja iltapäiväkerhoon klo 17 saakka. Josta vielä yksin bussilla luisteluharjoituksiin. Vai isosta OK-talosta 100m matka tuttua polkua pitkin kouluun Tuusulassa? Ja luisteluharkkoihin autolla vanhemman kanssa? Toki turvallinen ja lyhyt  koulumatka on hyvä asia, mutta sekään ei ole ainoa lapsen edun määrittävä tekijä. Anteeksi mitä? Voitte toki tarkentaa vielä.

 

3. Saako teidän mielestä 2,5 ja 6v tyttöjä jättää koiralenkeillä yksin kerrostaloon? Mielestämme ei. OK

 

4. Onko lasten etua se, että toinen vanhempi vieroittaa lapsia järjestelmällisesti toisesta vanhemmasta ja sen suvusta. Jopa estää puhelimen käytön. Ei ole lapsen edun mukaista. OK

 

5. Kun se Lapsen Etu käsite on kuulemma niin monimutkainen, ettei kukaan suostu siihen vastaamaan. Niin tiedättekö te kenties sen yksityiskohtaisesti? Lapsen etua on pyritty määrittelemään mm. lastensuojelulaissa, pykälä 4.mutta lapsen edun toteutumiseen vaikuttaa monta asiaa, ja eri etuja voi olla keskenään ristiriidassa. Kiteytetysti voisi sanoa, että lapsen edun näkeminen kapeasti, on lapsen edun vastaista. Lapsen etu tulee kuitenkin harkita ensisijaisesti ja punnita eri tekijöiden kautta. Tarkentakaa kiitos nämä "eri tekijät". Vaikka olisi pitkäkin lause. Osaan tuon kyseisen lainkohdan kyllä itsekin, mutta jos silti....

 

6. Jos on pieni kolmio kerrostalossa ja tytöillä sama huone, niin olisiko iso omakotitalo parempi omilla huoneilla? Varsinkin koulurauhan takia. Tähänkin vastaus on, että lapsen edun punnitseminen vain yhden asian kautta olisi prosessina lapsen edun liian kapeaa harkintaa, joten tähän kysymykseen on mahdotonta vastata. Lapsen onnellisuus ja hyvä olo ei ole huonekoosta kiinni. Voisin kertoa tähän niin monta seikkaa, mutta tuskin se siitä paranee. Kyseessä on koko ajan tappelevat sisarukset, kun ikäero on niin suuri. Vanhempi itkee usein isän perään ja on tolaltaan, kun on kotoaan viety väkisin. Tarkentakaa siis kiitos.

 

7. Jos toinen vanhempi hakee päiväkodista klo 17 ja ylikin. Niin onko teistä oikein, että sen jälkeen lähdetään suoraan aikuisen treeneihin ja lapset lapsiparkkiin? Klo 19-20 vasta kotona. Kun lapset saa päiväkodissa välipalan leivän ja mehun klo 14. Ajattelen vain noin ihan ravinnonkin puolesta. Vaikutattaa kovin raskaalta päivältä lapselle. Ai! Vaikuttaa... Kun kukaan aikuinenkaan ei tahtoisi jaksaa, niin miten pienet tytöt? Tarkentakaa kiitos.

 

8. Eihän teidänkään mielestä saa lapsia tukistaa ja muutenkin pahoinpidellä? Ei. OK. (näin vaan on käynyt äidin toimesta ja videonauhaakin on) Mutta Vantaan ja Tuusulan sossuja se ei hetkauttanut. Miksiköhän?

 

9. Eikö lähivanhemman velvollisuus ole huolehtia lapsista ja yhteydenpidosta etään? Ei siis estää sitä. Kyllä. Ja eikö lähivanhemman kuuluisi ostaa lapsille sopivia vaatteita. Varsinkin kenkiä. Sen sijaan, että juhlii baareissa vieläpä omalla hoitovuorollaan jatkuvasti.

 

10. Miksi viikko/viikko ei muka olisi soveltuva yllä olevien juttujen perusteella. Sen sijaan joka toinen viikonloppu, jota lähi "terrorisoi" koko ajan? Tähän emme ulkopuolisina ole siinä asemassa, että voimme ottaa kantaa. Pitänee varata teille aika ja tuoda asiaa hieman enmmän julki, jos ette vastaa?

 

11. Kun on kyseessä ns. monikulttuurisuus. Eikö pitäisi äidinkielen opetus turvata kuitenkin hyvin jo lapsena? Asiantuntijuutemme rajoittuu vain kunnan tai valtion velvollisuuteen tarjota äidinkielen opetusta, se, että jos vanhempi ei siirrä lapselle omaa äidinkieltään, on vanhemman valinta, johon ei voi lainsäädännöllä vaikuttaa. Anteeksi mitä? Voiko teidän mielestänne lapset oppia kahta kieltä VAIN joka toinen viikonloppumallilla, joka tässä maassa on niin suosittu? Isänä olen kyllä tarjonnut autoa ja asuntoa Tuusulasta moneen kertaan. Äiti haluaa asua Vantaalla. OK. Asu siellä, mutta anna lapset isälle turvaan sanoin. Eli tarkentakaa kiitos.

Ystävällisin terveisin,

 

Päivi Siltala

Asiakaspalveluassistentti

Suomen UNICEF                                                          
(09) 584 501 (vaihde)
paivi.siltala@unicef.fi

UNITE FOR CHILDREN

 

Kuten jo soitin teille perään, niin pyydän tarkentamaan asioita ja mielellään näin kirjallisesti. Ehkä voisimme laatia jonkinlaisen kirjeen Suomen Lastensuojelun väelle, Tuomareille, Ministereille ja VARSINKIN LÄHIVANHEMMILLE!

Terveisin Tero Hernandez

0407692974

tero.hernandez@tmtgroup.fi

 

Ja kuten jokainen minut tuntee....Ei tosiaan jää asia tähän. Lähtee sitten arviointiin Oikeuskanslerille ja joka maailman kolkkaan. Kun mua on joku luonnehtinut "hiukan jääräpäiseksi".heh. voi olla, mutta asia on tärkeä.