Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #11799

28.04.2013 03:12

Juvan seurakunnassa järjestetään sunnuntaina 28.4. koirien kinkerit. Idean takana on kirkkoherra Sirkka Pylkkänen, joka on itsekin aktiivinen koiraharrastaja.

Pylkkänen kertoo, että usein koiraihmiset jäävät pois seurakuntien tapahtumista, koska niihin ei voi tulla koiran kanssa. Koirien kinkerit on tarkoitettu matalan kynnyksen tilaisuudeksi, johon nelijalkaiset nimenomaan ovat tervetulleita.

Kinkereillä on koirille järjestetty rastirata, jossa omistaja ja koira oppivat toimimaan yhdessä ja omistajia varten on hiljentymisrasteja. Paikalla on myös kanttori osallistujia laulattamassa. Tapahtuma on tarkoitettu ihan tavallisten ihmisten tavallisille koirille, eikä kyseessä ole kilpailu.

– Koirien kinkereillä ei arvostella ketään. Yleensä koiratilaisuuksissa kilpaillaan taidoilla tai ulkonäöllä, mutta täällä ei. Tämä on hyväntuulinen ulkoilupäivä, Sirkka Pylkkänen sanoo.

Kinkerit toimivat myös sosiaalistamistilanteena, jossa koirat – ja omistajat opettelevat olemaan toisten koirien läheisyydessä.