Kannabis laittomaksi!

Janne Pölkki
Seinäjoki

/ #16

01.11.2007 15:47

Näinä päivinä kannabiksen laillistaminen, tai käytetään nyt vielä termiä diskriminalisointi olisi jopa tarpeen. Valtiolla ei ole varaa nostaa terveydenhoitajien palkkoja, näin ollen terveyspalvelut karsiutuvat todella paljon. Mm. lasten ja nuorten sydänpotilaiden klinikka Helsingissä uhkaa kaatua lähes kokonaan tähän ongelmaan. Verorahoja ei ole palkankorotuksiin. Lisäksi uusi, alkuvuodesta voimaantuleva autoverotuksen uudistus laskeen entisestään valtion varoja. Sitten kun tähän vielä lisätään ne järjettömät rahalliset resusrssit, jotka virkavalta tuhlaa kannabiksen käyttäjiin, meihin vaarallisiin huumehörhöihin, ei paljon vaadita, että valtion rahakirstu kumisee tyhjyyttään. Dekriminalisoinnilla saataisiin vähennettyä todella rajusti näitä rahallisia resursseja, jotka nyt menevät harmittoman hampuusin jahtaamiseen. Lisäksi kannabiksen muututtua verolliseksi päihteeksi, ja lääkkeeksi, verotuloja alkaisi tulla lisää uudesta suunnasta. Että kumpi olisinyt ihan vaikka valtion talouden ja sen hyvinvoinnin kannalta järkevämpää?

a) Pitää kannabis laittomana päihteenä, ja kuluttaa lisää veronmaksajien rahoja typerään ja hyödyttömään sotaan melko vaaratonta päihdettä vastaan

vaiko, kentieskö, ehkäköpä?!

b) dekriminalisoida kannabis, laillistaa valvottu myynti valtuutetuissa liikkeissä (Alko, Kannabiskahvilat ja muut vastaavat)sekä tehdä kannabiksesta verollinen tuote. Tottakai K-18 leima kylkeen ja tarkasti valvottu myynti. Esim. kannabispassi, jolla saa hankittua vain tietyn määrän tuotetta esim. kuukautta kohden.

Enää ei tarttis Van Goethenkaan verorahoja syytää poliisille, joka turhaan juoksee puutarhurin perässä.
Pidetään nyt huoli siitä, että Suomessa terveydenhuolto pysyy yhtä hyvänä kuin se nyt on, ja pidetään hoitajat tyytyväisinä.

Kuinka moni huumeidenvaistainen taistelija muuten edes on tietoinen, että aikoinaan, ennen kuin kannabis päätettiin julistaa laittomaksi ja kieltolaki tuli voimaan, kannabis oli laillinen yrtti Suomessa? Ja että kieltolaki jouduttiin päättämään arvalla, koska kansan äänet asian suhteen menivät tasan? Että yhdellä kolikon heitolla, ennen laillisesta ja käytetystä päihteestä tuli kertaheitolla vaarallinen, nuoria murhaava porttihuume?