TaiK ja Kauppis säilytettävä Helsingissä

Kommentoitu viesti

#18
Vieras

#37

04.02.2011 17:26

Aikas lailla lavea heitto oli tuo sivutoimipisteiden sisältö. Vähän enemmän konkretiaa, kiitos. Edes yksi järkevä esimerkki.

Taikille (tai AAD:lle) tullaan tosiaan rakentamaan uusi rakennus, se on jokseenkin selvää. Arabian tilat ovat heikossa kunnossa ja muutenkin puutteelliset, ja vuokranantaja haluaa parempaa tuottoa investoinnilleen. Uuden rakennuksen sijainti ja sisältö sen sijaan on auki.

Kauppiksen päärakennus kieltämättä on komea ja hyvällä paikalla. Kauppakorkeakoulun päärakennuksen tilat voisivatkin helposti toimia Aallon yhteisenä keskustakampuksena, jossa järjestettäisiin tutkimuksen ja perustutkintokoulutuksen ulkopuolista toimintaa, jatkokoulutusta (esimerkiksi AEE) tai julkisempia, yleismielenkiintoisempia vierailuluentoja. Tällä tavalla saataisiin sitä "yhteiskunnallista läsnäoloa" myös insinööritieteille. Kauppakorkeakoulun muut rakennukset ovat varsin geneerisiä, ja ne on helppo joko myydä tai vuokrata ulos hyvään hintaan.

Kauppakorkeakoulun nykyinen sijainti tarjoaa kyllä mahdollisuudet hyvään yhteistyöhön Hankenin kanssa, mutta en tiedä tarpeeksi kauppiksen toiminnasta voidakseni kommentoida sen tärkeyttä sen enempää.

Ruoholahteen TaiKkia et kyllä mitenkään saa mahdutettua, ja toisaalta HIIT:n Ruoholahden toimipiste on muuttanut Otaniemeen jo vuosia sitten.

  Katsotaan nyt, minkälaisen tajunnanräjäyttävän uuden esityksen Pajunen saa aikaiseksi. Ainakin se varmasti ylittää objektiivisuudessaan ja sisällöllisessä ymmärryksessään Aallon oman työryhmän työn tulokset...

Vastaukset

Antti Ikonen
Vieras

#38 Dynaamisuutta monen kampuksen ratkaisulla

2011-02-05 14:17:15

#37: #18 -  "Aikas lailla lavea heitto oli tuo sivutoimipisteiden sisältö. Vähän enemmän konkretiaa, kiitos. Edes yksi järkevä esimerkki."

Terveisiä eilisestä Aallon strategiatyöpajasta, jossa harrastettiin niin laveita heittoja kuin konkreettisia ehdotuksiakin. Molempia tarvitaan - eikä ajatusta sivutoimipisteistä muuten pidetty mitenkään outona. Onneksi meillä on hyvä ja innostunut porukka kehittämässä uutta yliopistoa.

No, ehkä tämä keskustelupalsta ei ole paras paikka Aallon sisäisten asioiden puimiseen. Koska olet (siis nimimerkki "#18 Vieras") ilmeisesti aaltolainen itsekin, niin voit osallistua näihin keskusteluihin oman viiteryhmäsi tarjoamia kanavia pitkin (esim. opiskelijoiden kohdalla opiskelijayhdistykset AYY, TOKYO jne).

Hyvää viikonloppua kaikille :-)